-
Bir kiracı sorunu...
Bir evde kiracı olarak oturmaktayım.Bir iş gereği evden 6 ay kadar uzaklaştım ve ev boş kaldı. Tabiiki kirasını ödedim. Ancak belediyeden su saatini okumaya gelen adamlar, hiç su kullanılmadı gösteren saati alıp, kendilerince tamir etmişler, evde kimse oturup oturmadığını kontrol etmeden. Ve akıllarınca benim su saatini tamir etmişler ve bir fatura kesmişller.Bu faturayı bende, kiraladığım evin bir arızası şeklinde yorumlayıp ev sahibine ödatmek istedim. Evi sağlam şekilde oturulmaya elverişli tutması, böyle benim kusurumdan dolayı çıkmayan sorunların faturalarını kendisinin ödeyeceği veya haksızlık olduğunu iddia ediyorsa, belediyenini davranışıyla ilgili, muhatabın kendisinin olduğunu söyledim.
Sorun şudur. Bu su saatinin sorunu, faturası benimmi, yoksa evi oturulur tutması gerektiğini düşündüğüm ev sahibininmi?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
-
Re: Bir kiracı sorunu...
Anlatımlarınıza göre bu tamirat, sizin evi uzun süre boyunca boş bırakmış olmanızdan kaynaklanıyor. Dolayısı ile ev sahibinize rücu etmeniz mümkün görünmüyor.
-
Niçin asıl sorumlu olan İSKİ ve kendinize rücu ettirmiyorsunuz ?
-
Anladım. Su saatinin tamir parasını ödeyeceğim. Teşekkürler.
-
Eğer İskiye bir dilekçe vererek belirli süre olmayacağınızı bildirmediyseniz ve/veya herhangi bir tamir olmadığına inanıyorsanız evet
-
Sayın myirtici,
Bu konu sizinle ev sahibiniz arasında değildir. Konu ile ilgili olarak İski'ye bir dilekçe ile başvurarak ortada bir yanlışlık olduğunu, yokluğunuzda ve bilginiz dışında size herhangi bir tebligat dahi yapmadan işlem yapıldığını dolayısıyla bunun zararlarını karşılamak zorunda olmadığınızı kaldı ki saatinde bozuk olmadığını ve normal çalıştığını çünkü o süre içinde evde oturmadığınızdan dolayı su kullanmadığınızı ifade ederseniz bence sorun kalmayacaktır.