-
Maaş haczi
Öncelikle tüm katılımcılara iyi günler dilemek istiyorum ,benim sorum şu olacak babaannemin ev telefonu dedemin üstüne kayıtlıydı ancak daha sonra kapandı ve sanırım eski bir borcu kalmış geçenlerde telekom babaannemin adresine 1.800 liralık bir borç çıkartmış şimdi benim merak ettiğim vefat etmiş dedemin telefon borcunun tahsili nasıl yapılır yani icra süreci nasıl işler birde babaannem dedemim bağkur maaşını alıyor öğrendiğime göre bu maaşa haciz gelirmiş doğrumudur eğer doğruysa ne kadarlık bir kesinti yapılır.Cevaplarınız için teşekkürler
-
Re: maaş haczi
Merhaba,
Ölen kişinin borcundan yasal süresi içinde mirası reddetmeyen mirasçıları müteselsilen sorumlu olurlar.Bu durumda ölen kişinin tüm mirascılarının tüm mallarına haciz gelebilir.Maaşların ise borçlunun geçimi için lazım olanı dışındaki kısmı haczedilebilir. Ancak yine de haczedilen kısın 1/4 ten az olamaz.
-
Re: maaş haczi
Sayın Selçuk005;
Ölü kişi hakkında dava açılması mümkün olmadığı gibi icra takibi de yapılması mümkün değildir.Ölü kişi hakkında yapılmış olan takip her aşamada iptal edilebilir.
Bu bakımdan yasal mirasçılara icra takibi yapılması gerekmektedir.
Yasal mirasçılar ise böyle bir durumda, mirası reddetmemiş iseler, tüm malvarlıkları ile müştereken ve müteselsilen borçtan mesul olacaklardır.
Bağ-Kur'dan alınan emekli maaşının ise haczi mümkün değildir. Eğer haczedilecek olur ise İcra Mahkemesi'ne yapılacak şikayet üzerine maaş üzerindeki haciz kaldırılacaktır.
Saygılarımla
-
Re: Maaş haczi
öncelikle cevaplarınız için teşekkürler dedemin telefon borcundan dolayı bagkur maaşının haczedilemeyeceğini söylediniz ama aynı emekli sandığından alınan maaş içinde geçerlimi acaba yoksa emekli maaşı haczedilebilirmi açıkcası dedemin mirasçısı doğal olarak babaannem oluyor onunda dedemden aldığı bağkur maaşı dışında ölen oğlundan dolayı emekli sandığından aldığı bir emekli maaşı var şimdi asıl sorum şuki bizim için en önemlisi babaannemin evine haciz gelmemesi yani telekom ilk aşamada bu emekli maaşınamı haczi koyar yoksa eve haciz getirirmi teşekkürler
-
Re: Maaş haczi
benim açıkcası anlamadığım konu şu bağkur maaşı haczedilemiyor ama emekli sandığından alınana maaş haczedilebiliyor öylemi ama bu ne kadar doğru olurki eşitliğe aykırı değilmidir