-
İhtiyarlık Sİgortası
Selam benim yaşım 53 bir arkadaşımın vasıtası ile ssk müdürlüğüne yaşımdan dolayı emekli olabilmek için dilekçe verdim.
Bana gelen yazıda emekli olmak için 25 yıllı sigortaLILIK süresi 48 yaş 5225 gün olması gerekiyormuş sanırım yaşımda bir engel yok fakat benim sigorta günüm 3452 imiş şimdi arada 7 yıl oynuyor 7 yıllık fiili hizmet süresi geçmesi gerekiyor diyor peki sormak istediğim.
Acaba ben bu 7 yıllık süreyi dışarıdan pirimlerini bir seferde ödesem emekli olabilrmiyim cevaplarınız için şimdiden teşk ederim.
-
Re: İhtiyarlık Sİgortası
Acaba ben bu 7 yıllık süreyi dışarıdan pirimlerini bir seferde ödesem emekli olabilrmiyim
Bu şekilde topluca prim ödemek mümkün değildir.
Kalan günlerinizi, sigortalı çalışarak veya isteğe bağlı sigortaya prim ödeyerek tamamlayabilirsiniz. Bu arada öncelikle prim ödeme gün sayınızı 3600 güne çıkartırsanız, ondan sonra prm ödemeniz olmasa bile, erkek vey bayan oluşunuza göre, 54-60 yaşınızı doldurduğunuz tarihte, emekli aylığına hak kazanırsınız.
-
merhaba ben 1959 doğuluyum ssk prim gün sayım 4552 acaba ne zaman emeli olabilrim maaş ne zaman almaya başlayabilirim cinsiyetim bayan
-
Sigortalı oluş tarihini de tam olarak söyleseniz...
İyi günler...
-
[QUOTE=fentanly;209993]merhaba sigortaya giriş tarihim 10.10.1988 prim gün sayım 4552 gün cinsiyetim bayan ne zaman emelki olarak maaş alabilrim