-
İşten çıkarılma
Merhaba ,
Benim sorunum 4 senedir çalıştığım firmadan haksız olduklarına inandığım şekilde işten çıkarılmam.Konu şu, firmanın muhasebe bölümü müşteri faturaları kesme görevinde çalışırken tarafıma verilen görev değişikliği yazısı ile depoda arşiv işlemlerini yapma görevine atanmam.Aslında bu görev değişikliğinin yapılmasındaki neden tarafımı istifaya zorlamak.Ben bu görevi kabul etmedim ve iş kanunu 25 maddesi 2/h'ye göre beni işten tazminatsız olarak çıkardılar.Ben hiçbir evrakı imzalamadan işten ayrıldım.Şu an işsizim ve kanuni olarak ne gibi bir dava açabilirim ve hakkımı nasıl aramalıyım.Teşekkürler.
-
Re: İŞten Çikarilma
Sayın HAZAL58,
Öncelikle bir hukukçuya başvurmanızı öneririm, zira burada açıklamadığınız ve önem teşkil eden birçok detay var. Size tebiğ edilen işyeri değişiklik bildirimini imzaladınız mı, bu tür bir değişiklik iş sözleşmenize aykırı mı, iş değişikliğini kabul edip etmediğinizi bildirdiniz mi, nasıl, işten ayrıldınız mı, çıkarıldınız mı, nasıl, çıkarıldı iseniz işveren bunu size gerekçelerini de net olarak belirterek yazılı olarak yebliğ etti mi, ne zaman etti, vs. vs. Detay verirseniz yol gösterilebilir ama en önemlisi bizzat yönlendirecek bir avukatla irtibat kurmanız.
Belli süreleri geçirmeden.
Başarılar,