Av.Hanife Ebru Öztürk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın elvancetinkaya,
Benim bahsettiğim mahkeme aşamasındaki rapor ile sizin maddeyle ilişkilendirdiğiniz rapor aynı şey değildir.
Şöyle ki; bahsettiğiniz maddedeki iddianın ispatlanması için OLAYIN HEMEN AKABİNDE alınması gereken bir rapor sözkonusudur. Böyle bir raporda ilişkinin rızaya bağlı olup olmadığı zorlama olup olmadığı ispatlanabilir,
Halbuki somut olayda ailenin amacı rapor almak değil, kızlarını bir şekilde birileriyle evlendirme kaygısıdır.
Ancak sayın refahiyenoteri, birlikte olduğu şahsın zaten bakire olmadığını ve başka beraberlikleri olduğunu iddia etmektedir. Benim anlatmaya çalıştığım mahkeme aşamasında alınacak raporda ise ( ki belki bilmediğiniz için böyle bir yorumda bulundunuzu düşünmekteyim ) şikayetçinin bir kereden fazla ilişkiye girip girmediğinin yada bekaretini tek bir ilişki ile mi kaybettiğinin tespitidir. Sürekli ilişkiye giren biri ile tek bir sefer ilişkiye giren kişi arasında anatomik farklılıklar bulunmaktadır. Bu nedenle mahkeme aşamasında rapor alınmasını tavsiye ettim.
Kaldı ki cinsel taciz gibi kişi üzerinde ağır psikolojik travma yaratan olaylarda mağdurlardan hiçbirinin kendisini taciz eden kişiyle evlenmek için can atacağını sanmıyorum. Bu konuda bu kadar ısrarlı davranılması dahi ilişkiye zaten rıza ile girildiğinin kanıtıdır.