Boşandım,Çocuğum Var - İkinci Evlilik
Merhaba;
Ben eski eşimle anlaşmalı olarak boşandım. 2 yaşında bir oğlum var ve velayeti bende. Şu anda yabancı uyruklu biriyle beraberim, evlenip yurtdışına yerleşme gibi bir durumum söz konusu olabilir. Böyle bir durumda eski eşim çocuğumun yurtdışında yaşamasına izin vermiyor. Çocuğumun benimle birlikte yurtdışında yaşamasına engel olabilirmi ?, veya engel olabilecek bir kanun varmı? Varsa bu konuda benim ne gibi işlemler yapmam gerekli? Konuyla ilgili beni bilgilendirmenizi rica ediyorum.
İlginize şimdiden teşekkürler...:)
Re: Boşandım...Çocuğum Var; İkinci Evlilik
Çocuğunuza pasaport alabilmeniz için, eski eşinizin de onayı gerekmektedir.
Re: Boşandım...Çocuğum Var; İkinci Evlilik
Benimde durumum cok benziyor. Kizimin velayeti bende. Ben ve kizim cifte vatandasliga sahibiz. Babaninda izniyle gecen sene 5 yil sureli pasaportunu cikarttik. Cikan diger ulkenin pasaportu ile yurtdisina gidip, orada ikinci evliligi yabanci uyruklu birisi ile yapacagim. Benim sorum, ben kizimla daha once yurt disina ciktim, kontrollerde mahkeme evraki ve tercumesini gosterdik ve bir sorun yasamadik. Ancak yurt disinda uzun sureli kalislarda, babaninda onayladigi pasaport disinda baska bir evrak gereklimidir kizim icin? Birde ben cikis ve evlilik islemlerini Turk pasaportu ile degil, diger ulkenin vatandasi olarak yapacagim cunku gidecegim ulkeye vize gerekmiyor. Bu evliligi daha sonra Turkiye'de nasil tanitmak mumkundur?
Tesekkur ederim.
Re: Boşandım,Çocuğum Var, İkinci Evlilik
canim ayni durumdayim ama babasindan imza istemediler tam velayeti sende ise istemiyorlar ama gene de arastir.benden ne konsoloslukta nede pasporta istemediler.ben hala islemleri icin ugresiyorum ama velayet ile alakali degil benimki.ama kesin bildigim velayeti sartsiz sende ise dava acmadigi surece giris cikisinizi engelleyemez.allah yardimcin olsun