Yanlış Adrese Ödeme Emri Gelirse?
Akşam eve gittiğimde posta kutumda Antalya 1.İcra Md. den gelen üzerinde "Geri çevrilemez" notu ile Ödeme Emri kapıma (Ankara da ikamet ediyorum) iliştirilmişti. Anormal olan şey adres benim adresim fakat isim o adreste hiç oturmayan bir şahıs. Bu durumda bana ne mi deyip geçiştirilmeli yoksa ilgili makamlara ne gibi başvuru yapmalıyım. Gündüzleri evde olmadığımdan çilingir vasıtasıyla kapı açılıp icra işlemi yapılırsa derdimi kime anlatacağım. Ayrıca bu adres bilgilerini nereden alıyorlar yanlış adres beyan etmek bildiğim kadarı ile suç teşkil ediyor, bu yanlış bilgiyi bir memur verirse onun hakkında da suç duyurusu yapabilirmiyim.
Re: Ne yapmam gerekiyor..
Sayın guresin;
Dikkatli, tedbirli ve sorumluluk sahibi bir vatandaş olarak, Antalya 1. İcra Müdürlüğünün ödeme emrinde numarası yazılı dosyasına bir dilekçe gönderip durumu izah edebilirsiniz. Dilekçenizi de Ankara Nöbetçi İcra Müdürlüğü aracılığıyla göndermenizde yarar var.
Selamlar.
Sayın guresin,
Kapınıza yapıştırılan o nottan dolayı sizin herhangi bir sorumluluğunuz bulunmamaktadır. Belli ki sizden önce oturan birinin borcu. Çilingir vasıtasıyla eviniz açılıpta eşyalarınız haczedilirse o takdirde tazminat talebi hakkınız bulunmaktadır. Eğer içinize sinmeyecekse elinizdeki bilgilerle alacaklı avukatına ulaşın ve ona adreste sizin oturduğunuzu yokluğunuzda haciz yapılması halinde tazminat davası açacağınızı söyleyin ve ilgili icra dosyasına da bir dilekçeyle birlikte kira sözleşmenizi yada tapu kaydınızı bırakın. Adreste oturan şahıs mutlaka değişikliği bildirmemiştir. Türkiye de böyle şeyler sık oluyor. Siz bu bilgileri vermenize rağmen eğer işlemler devam ederse işlemleri devam ettirenler hakkında suç duyurusunda bulunabilirsiniz diye düşünmekteyim.
Verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Umarım adalet sistemimizde yakında bu hıza kavuşur.
selamlar..ben de MUHTAR amcanın gazabına uğradım.97 de sağlık nedenlerimden dolayı terk ettiğim köydeki evin su saatine, bozuk diye cezalı yazılımlar sonucu 822 YTL ödeme emri oluştumuş.bu miktarlarda olmıyacak şekilde su kullandığımdan, kapatmamıştım ve bu sürede hesplarında 1 kişiye düşen su bedelini hemen ödeyeyim dediğimde kabul etmedi.6183 ve 5326 ya göre zamanaşımı ile peşin ödeme indirimlerini uygulasın diye bir dilekçe yazdım,yanıt da vermedi..ben ce yarısı fazla olan 822 YTL lik borca,mahkemeyle itiraz mı etmeliyim ? NE YAPMALIYIM? bilmiyorum..teşekkürler...saygılar..serifi
Sen Neymişsin Muhtar Amca.. SOS.
Alıntı:
serifi rumuzlu üyeden alıntı
selamlar..ben de MUHTAR amcanın gazabına uğradım.97 de sağlık nedenlerimden dolayı terk ettiğim köydeki evin su saatine, bozuk diye cezalı yazılımlar sonucu 822 YTL ödeme emri oluştumuş.bu miktarlarda olmıyacak şekilde su kullandığımdan, kapatmamıştım ve bu sürede hesaplarında 1 kişiye düşen su bedelini hemen ödeyeyim dediğimde kabul etmedi.6183 ve 5326 ya göre zamanaşımı ile peşin ödeme indirimlerini uygulasın diye bir dilekçe yazdım,yanıt da vermedi..ben ce yarısı fazla olan 822 YTL lik borca,mahkemeyle itiraz mı etmeliyim ? NE YAPMALIYIM? bilmiyorum..teşekkürler...saygılar.15.05.2007...se rifi
Arkadaşlar lütfen yardımcı olun...Şimdide muhtar amca avukatı aracılığı ile ödeme emrini icra müdürlüğünden dayatmış bulunuyor.5 şubat 2008 günü 7günlük süre doluyor.822 YTL, harçlar, avukatlık ücreti vb.1009YTL olmuş.
SÜREKLİ OTURULMAYAN BİR KÖY EVİ SUYU YAZILIMI İÇİN BÜYÜK BİR HAKSIZLIK..
Çıkar bir yol lütfen..teşekkürler..
Re: Yanlış Adrese Ödeme Emri Gelirse?
İlk sorunuzun üzerinden 10 ay geçmiş.Bu arada neden hukuksal bir girişimde bulunmadınız?
Eğer sular idaresi (resmi kurum) ödenmemiş borcunuzdan dolayı sizi icraya verdi ise,zaman aşımı sözkonusu olabilir."97 de köyden gittim" demişsiniz.Peki bu borcu ödeme emrini 2007 de mi aldınız?Tam anlaşılmıyor.
Bu konuyu hukukçu üyeler daha net değerlendirirler sanırım.
Birde bozuk su saatini bu süre zarfında ('97-2007) ilgili kuruma bildirmediğiniz için ve zaman aşımı sözkonusu değil ise ,borcunuzu ödemek zorunda kalabilirsiniz.
Umarım hukukcu üyelerden daha detaylı yanıt gelir.
Teşekkür.. tabii ki ayrılınca aboneliğim kapatılmadığı için, kullanılmadığı halde muhtarlık cazalı su yazılımlarını sürdürmüş..SU saati tamirlerini yaptırmıştım.....%50 haksız yazılım la ....evet 2007 de işleme başlandı..uzlaşma olmadı ..şimdi de icra müdürlüğünden daha büyük rakamlı bir ödeme emri aldım...
Bırakın eşyaları alma teşebbüsünde bulunsunlar , siz tazminat davasıyla daha karlı olursunuz? Ya sizce?