Evlatlığın Öz Ailesini Bulma Hakkı
Merhabalar..
Evlatlık edinilen kişinin yasal olarak nüfus müdürlüğünden veya baska kurumlardan
gerçek anne ve babasının kim olduğunu öğrenebilme hakkı var mıdır?
Varsa da hangi yollar izlenmeli, hangi şartlar olmalıdır?
NOT: Evlatlığın şu anki annesi, evlatlığın öz ailesini bulmasını pek istemiyor
evlatlık da küçük yaşta edinildiği için öz ailesi ile ilgili birşey hatırlamıyor
Ayrıca evlatlık su an 20 yaşında
Yardım ederseniz müteşekkir kalacağım.
Zira benim için tahmin edilebileceğinden çok daha önemli bir konu
Ayrıca öğrenciyim ve bir avukat desteği alabilacek kadar param yok
Yardımızın için teşekkür ederim..
ve özel olarak yönlendirme yapıp yardımcı olmak isteyen biri olursa denizciftci@mail.ege.edu.tr adresine mail atabilir ve beni de çok mutlu eder ..
Re: Evlatlığın Öz Ailesini Bulma Hakkı
Medeni kanununun 314 md uyarınca evlatlık isterse evlat edinme ile ilgili kayıtlar açıklanabilir.
Evlatlık olarak alındığınız kuruma müracaat ediniz.
Eğer bir kurum vasıtası ile evlat edinilmişseniz kayıtları incelemek yasal hakkınız bunu kimse engelleyemez.Ancak toplumumuzda sık görüldüğü üzere şimdiki aileniz sizi küçük yaşta evlat edinip kendilerinden doğmuş olarak nüfusa kayıt ettirmişlerse öz ailenize ulaşmak için ailenizi ikna etmeniz gerekecek.Ayrıca önemli olan bir husus da evlat edinme belli şartlara göre noter onaylı bir sözleşme ile yapılmalıdır.Ailenizin diğer mirasçıları ileriki yıllarda bu olayı kurcalayabilir.Bu da çok sık yaşanan bir durumdur.Bu konuyu ailenizle çözmelisiniz.
madde 314-Velayetin baba ve anaya tevdii halinde mahkeme çocuğun mallrı üzerindeki haklarını da tayin eder.:D :D anlamadm hani açıklıodu bu madde
Cevap: Evlatlığın Öz Ailesini Bulma Hakkı
Merhaba Ismim Gonca öncelikle özürdilerim Konu altina bunu yazmak zorunda kaldigim icin,fakat en uygun baslik bunu buldum..
1984 yilinda izmit kocaeli dogup Duran ve Güllü Sxxxx olarak suana kadar ayni anne baba var.Fakat e devlet üzerinden nufüs kayit örnegimde Mehmet ve Aliye Soyadi Caner adinda anne baba isimli nufüs kayit buldum.Suphelerim vardi zaten ve somut bir Delil buldum.Fakat Kayit kapali oldugu icin sadece isim ve soyisim gözüküyor.Nufüs müdürlügüne gidip Vukuatli kayit örnegi taleb ettim vermediler ve veremeyiz dediler.Yazili dilekce yazdim yine veremeyiz dediler.Senin evlatlik oldugunu nufüs müdürlügü sana söylemez deyip konuyu kapattilar..
Kayit kapali olan Mehmet ve Aliye Soyadi Caner kisilerin bilgilerine nasil ulasabilirim.Öz Annemi Babami ariyorum?!
Nasil bir yol izlemeliyim?!
ve Neden nufüs müdürlügünde bu detaylari vermiyor?
Lütfen bana bu konuda yardimci olun
SAYGILAR Gonca Sxxxx
Cevap: Evlatlığın Öz Ailesini Bulma Hakkı
Gözünüz aydın mı diyelim bilemedim.
E devlette görmüşsünüz.
Üniversitede okuyorsunuz. Peki lisede okurken e okula girdiğinizde anne baba ismi olarak ne gözüküyordu.
Öğrenci olmanız paranızın olmaması bir şeyi değiştirmez gidin baroya size yardımcı olurlar.
Hatta buradan bile yazarak yardımcı olmuşlar.
Hatta sokakta tabelasını görmüş olduğunuz bir avukata dahi gitseniz sizi geri çevirmeyecek yardımcı olacaktır diye düşünüyorum..
Sonuç alacağınıza eminim kesinlikle.
Hayatınızda ve dersleriniz de başarılar diliyorum.