-
Miras
Merhabalar Vasiyet ile ilgili kendisine mal bırakılmayan kardeşin(kardeşlerin) dava açamamaları ile ilgili kanun çıktımı? Eğer çıktıysa bu kanun çerçevesinde verasetin noter de mi? yazılması gerekiyor ve kaç yıl geçerlidir?
Sorumun nedeni ise kendi babamdan anneme kalan mirasın annemden olan üvey kardeşime de kalacak olması kanunen hak sahibi olsada yıllardır annemle hiç ilgilenmediği için annem zaten benim babamdan kalan mirası bana vermek istiyor. Üçüncü kişilere satış dışında bu durumu kanuni yoldan nasıl halledebilirim?
Bunun nedenide mirasın tamamen benim üzerime olması halinde annemden önce bana birşey olursa tamamen eşime kalacak olması durumunda annemin düşeceği durum? Eşimin benden sonra nasıl davranacağını kestiremiyorum.
Teşekkürler
-
Re: Miras
Beni aydınlatacak kimse yokmu forum da? Tenkis davaları ile uğraşmak istemiyorum ilerde.
-
Re: Miras
tenkis menkis dediğinize göre bu olayı bizden çok biliyorsunuz.
Bana yanıt verecek yok mu, neden kimse yanıt vermiyor vs. gibi notlar hem çok ayıp hem de buraya not yazarken kabul ettiğiniz forum kurallarına aykırı.
kimsenin dava açma hakkını sınırlayıcı kanun çıkarılamaz. Ama dava açmak da talep ettiğini almak anlamına gelmez.
Sizin durumda gayrimenkulün çıplak mülkiyetinin size, intifa hakkının annenize yapılması halinde sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
İntifa hakkı sahibi vefat edene kadar mülkten faydalanır veya kira gelirini alır. Ölünce intifa hakkı varislere kalmaz, doğrudan ortaya kalkar.
Tabii tenkis menkis açısından durumu siz daha iyi bilirsiniz.