Re: bos senede imza attım
Güzel kardeşim,
Hayat tecrübelerle doludur. Bundan sonra boş bir senede imza atmayacağından eminim. Sorularına gelince;
Yurt müdürünün yırtıp attığı şeyin senin imzanı taşıyan senet olup olmadığını bilemeyiz. Ama diyelim ki, senin imzanı taşıyan senet değildi. Bu durumda;
1) Senedin sonradan doldurulması imkan dahilindedir. Vade tarihi dahil sonradan doldurulup tedavüle (dolaşıma) sokulabilir. Bu durumda zamanaşımı süresi senin için vadeden itibaren 3 yıldır.
2) Senet tedavüle sokulur da ciro yoluyla başkasının eline geçerse, hukuki durumun daha da zor bir hale girer. Borçlu olmadığını ispatta güçlük çekersin.
3) Üzerine kayıtlı bir şey yoksa, ailenden bir şey alamazlar.
Kolay gelsin.
Re: bos senede imza attım
Yani Onur kardeşim sen diyorsun ki işe önce 3. şahısları vurmakla başlayalım.
Re: Boş senede imza attım
Peki bunu herangi biryere şikayet veya dilekce edecegim bir yer yokmudur?Yani benim hayatım hep dusunmekle mi gececek?
-Bundan 20 yıl sonra bu senet karsıma cıktıgında ben hiçbisey yapamayacak mıyım?
-İleride uzerimde bişey olursa bunları hemen alabilirler mi?
-Yurttaki diger arkadaslarımında bu sorunu var.Onlarla birlesip birsey yapamaz mıyız?
İlginiz için cok tesekkurler...
Yurt müdürlüğü usule aykırı bir işlem yapmış bu açık..
Ancak yurttaki diğer arkadaşlarında bu sorunu olması bu usulsüzlüğün ' teamül' haline geldiğinin bir göstergesidir. Bu günekadar o yurttan ayrılan herhangi birisinin başına böyle bir şey geldiğini duydunuz mu? Sanırım hayır dolayısyla buda yurdun usulsüzde olsa kendince bir koruma uyguladığının göstergesidir.
Senet üzerine tarih yazıldıktan sonra geçerliliği olan kıymetli evraktır. Yani 20 sene sonra 6 ay önce imzalamış gibi karşınıza çıkarsa sorun olur ancak burada esas sorunun sizin imza atmış olduğunuz senedin nereye verildiğidir . Orasıda mı boş ?
Evet senetin heryeri bos sadece ismim soyismim ve hatırladıgım kadar imzayı attıgım tarih var baskada bişey yok.Yani bu senedi 20 yıl sonra buyuk meblaglarla yazsalar adli tıpta sonradan dolduruldugu ortaya cıkmaz mı?Ben 20 yasındayım hakim hiç sormaz mı 20 yasındaki bi insanın okurken o yasta nasıl bu kadar buyuk bir borcu olur die?Veya neye karsılık bu senedin alındıgına dair bişey olmayınca hakim buna göz mü yumucak?Bunları anlayamıyorum toylugumdan dolayı bi hata yaptım ama bu hata bu kadar buyuk ve acı olmamalı...
Hiç bir şey olmayacağı kesinde.. Bu sizin kulağınıza küpe olsun. Bundan sonra okumadan anlamadan boş yerlere imza atmazsınız...