Askerlikte bakaya kalmak ile ilgili
Merhaba,
Ben bir yedek subay adayıyım.
Bilginize danışmak istediğim konu ise mazeretsiz bakaya kalmak ile ilgilidir.
Sorum: Mazeretsiz olarak birden fazla kere bakaya kalmak yedek subay olma hakkımı yitirmeme sebeb olur mu ? Yedek subay adayları için bakaya kalmanın cezası nedir ?
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Askerlikte bakaya kalmak ile ilgili
merhaba arkadaşlar,
Ben 313. dönem kısa dönem olarak askerlik yaptım. askerlik yapalıda 1 yıldan fazla oluyor.
askerden önce bilinçli olarak 1 sevk döneminde askere gitmedim. 2. sevk döneminde kendi isteğilme askere gittim ve askerdeyken bir savcı beni çağırdı ve ifademi aldı. ogün bugün bana bir bildirim olmadı. ama cuma günü öğrendimki adıma sulh ceza mahkemesinde Askeri Kanuna Muhalefet ten dava açılmış ve şubay ayında duruşma var.
1. Ben ceza alaçak mıyım?
2. Ceza alırsam sicile işler mi?
3. Verilen ceva para mı / hapislik mi?
4. duruşmaya gitmek gerekiyor mu? ( ben Antalyada, duruşma ise Iğdırda)
bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok iyi olur.
Şididen teşekkürlerrrrr
Re: Askerlikte bakaya kalmak ile ilgili
Alıntı:
Jackal_Carlos007 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar,
Ben 313. dönem kısa dönem olarak askerlik yaptım. askerlik yapalıda 1 yıldan fazla oluyor.
askerden önce bilinçli olarak 1 sevk döneminde askere gitmedim. 2. sevk döneminde kendi isteğilme askere gittim ve askerdeyken bir savcı beni çağırdı ve ifademi aldı. ogün bugün bana bir bildirim olmadı. ama cuma günü öğrendimki adıma sulh ceza mahkemesinde Askeri Kanuna Muhalefet ten dava açılmış ve şubay ayında duruşma var.
1. Ben ceza alaçak mıyım?
2. Ceza alırsam sicile işler mi?
3. Verilen ceva para mı / hapislik mi?
4. duruşmaya gitmek gerekiyor mu? ( ben Antalyada, duruşma ise Iğdırda)
bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse çok iyi olur.
Şididen teşekkürlerrrrr
1- Evet
2-İşlesede önemli değil.
3-Hapis cezası ama paraya çevrilir.
4-Gitmeye gerek yok.Mahkeme talimatla Antalya da ifadeni tespit eder.
Alıntı:
ozgurozc rumuzlu üyeden alıntı
bu konuda cok merak ettiğim bir husus var, ben askerliğimi yaptım ve geldim (kısa dönem olarak) geldiğimde hakkımda acılmış bir bakaya davası olduğunu gördüm.Askerlik şubesinde bana bakayan affedilmişti denmişti.Para cezasına çevrilmesi için gerekli şartlar nelerdir?buna bir açıklık getirebilirmisiniz?
Üç ay bakaya kaldıktan sonra yakalanmamak yeterli.
Merhaba. Ben 2006 Temuuzunda 30 temmuza 2007 e kadar askerliğimi erteletmişim. (Mişim diyorum çünkü tarihlere pek dikkat etmemiştim) 23 ağustos 2007 de ne zaman askere gideceğimi sormak için askerlik şubesini aradım. Bana 20 gün önce gitmeniz gerekiyordu dediler. Ben 24 ağustosta askerlik şubesine müracat edip askere gitmek istediğimi bildirdim. 27 ağustosta savunmamı aldılar. FArkında olmadığımı yazdım tabi çünkü öyleydi. Aralık ayında askere gideceğimi söylediler. Ve Aralık 2007 de askere gittim ve bitirdim (kısa dönem).
Bir-iki hafta kadar önce savcılıktan çağırdılar. Meğer 1 senedir beni arıyorlarmış. Tekrar savunmamı aldılar. Şimdi bana bir yazı geldi. Dava açmış tabi olarak. TRT aracılığıyla duyuru yapıldığı halde celbe katılmamıştı vesaire. 3 aydan 1 yıla kadar ceza verilmesini istemiş. Şimdi merak ettiğim şey şu:
1-Bana askere gideceğim tecil ettiğim tarihten itibaren hiç bildirilmedi. Bildirilmesi gerekiyor muydu?
2-Celp dönemi geçtiği halde ben başvurmadığım için beni aramaları gerekiyor muydu? (hiç aranmadığım için soruyorum)
3-Farkına vardığım gibi hemen başvuruda bulunmama rağmen, özellikle kaçmış muamelesi görmem normal bir şey mi? (gerçi burası Türkiye ama yine de bir umut)
4-Özellikle askerlikten kaçan, geciktiren, gitmemek için her yolu deneyenlerle aynı cezayı mı alacağım? O zaman hukuktaki iyi niyet kuralları askeri yargıda geçersiz mi oluyor?
Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür...
Peki yoklama kaçakları haklarında açılacak davadan sonra mı gbt de gözüküyo yoksa yoklama kaçağı olur olmaz mı ?