Bir süre önce almış olduğum bir ürün bir kaç gündür ara ara sorun çıkartınca ilgili firmaya dijital imzalı bir e-posta göndererek durumu anlattım. Ancak gönderimden hemen sonra e-postamı kontrol ettiğimde ilgili iletinin ulaştırılamadığına dair ileti görerek iletiyi yeniden gönderdim. İletiyi gönderdikten bir iki dakika sonra ilgili firma yetkisi beni aradığında ilk söylediği neden iletimi kırmızı mühürlerle sarmaladığımdı. Ve yetkili bunun iletiyi ilgili birime göndermesine engel olduğunu belirterek iletiyi kırmızılardan arındırarak yani dijital imzasız olarak gönderdiğim takdirde sorunumun çözümü için anılan iletiyi ilgili yere göndereceğini söyledi. Kendisine dijital imzanın öneminden bahsetmeye kalktığımda bana uzun süredir bu işi yaptığını ve konudan kendisine bahsetmemem gerektiğini, zaten bunun önemini bildiğini söyledikten sonra gereğinin yapılması için iletinin diijital imzasız olarak gönderilmesi gerektiğini belirtti. Telefonu kapattıktan bir süre sonra e-postalarımı kontrol ederken yine benzer hata iletisiyle karşılaştım.
Ve benim bildiğim dijital imza cebimizdeki nüfus cüzdanıyla aynı anlam taşıyor ve gönderenin kimliğiyle ilgili olarak iletiyi alan kişiye güven veriyor...