dükkan sahibi ile davalık olduk bugün duruşma vardı duruşma sonunda hakim dükkanın İİK nun 269/a maddesi uyarınca temerrüt nedeniyle tahliyesine,dair temyiz yolu açık olarak verildi bu aşamadan sonra ben ne yapmalıyım yol gösterirseniz sevinirim.
Printable View
dükkan sahibi ile davalık olduk bugün duruşma vardı duruşma sonunda hakim dükkanın İİK nun 269/a maddesi uyarınca temerrüt nedeniyle tahliyesine,dair temyiz yolu açık olarak verildi bu aşamadan sonra ben ne yapmalıyım yol gösterirseniz sevinirim.
Çakalım, kiranı zamanında ödememişsin. Adam ihtar çekmiş, 30 gün içinde öde diye. Yine ödememişsin. Dolayısıyla temerrüde düşmüşsün.
Borcunu öyle veya böyle, faiziyle ve mahkeme masraflarıyla ödeyeceksin, kaçarı yok. Ödemediğin her gün faiz işliyor. Dükkan sahibinin elinde de kapı gibi tahliye kararı var. Borcunu kapattıktan sonra kiranı düzenli ödeme konusunda anlaşabilirsen oturmaya devam edersin.
Yoksa icra yoluyla tahliyeye gelecekler, alacağı tahsil etmek için mallarını haczedecekler, dükkanı boşaltacaklar, bir de icra masrafı ödeyeceksin.
Çakalım, İcra iflas kanunu bak burada var. Linke de bir bak istersen.
https://www.hukuki.net/kanun/2004.13.index.asp
269/a maddesi şöyle diyor:
Madde 269/a. - Borçlu itiraz etmez, ihtar müddeti içinde kira borcunu da ödemezse ihtar müddetinin bitim tarihini takip eden altı ay içinde alacaklının talebi üzerine tetkik merciince tahliyeye karar verilir.
neymiş, ihtar çekilince 7 gün (itiraz müddeti) içinde itiraz etmezsen borcu kabul etmiş oluyorsun, 30 gün (ihtar müddeti) içinde ödemezsen temerrüde düşüyorsun. Dükkan sahibin de ihtar müddeti bitince 6 ay içinde başvurup tahliyeni isteyebiliyor.