-
Tazminat
Ben 18/06/2003 yılında medikal bir şirkette sekreter olarak işe başladım sigortam 05/01/2004 de başlatıldı. Bu çalıştığım dönem içerisinde maaşım askeri ücretten gösterildi şuan 600,00-ytl alıyorum. 1,5 yıldır zam alamamaktayım işyeri zam yapmicağını söyledi bu durumda istifa edersem haklarım nelerdir. (tazminat hakkım oluyormu) İş arama süresi olan 2 saatten faydalana biliyormuyum. bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. yardımlarınız için teşekkür ederim
-
Re: Tazminat
sekreter olarak çalışıyorum ama ön muhasebe, bankalar, şirket kasası, personel iş takipleri, siparişler, stok ve satınalma işlemlerinide ben yapıyordum. çalıştığım süre içinde hiç yıllık izin kullanmadım bu ücretlendirmeleri o yıl içindeki maaş üzerindemi hesaplamalıyım yoksa enson aldığım maaş üzerindenmi hesaplanması gerekir.
-
Senelik izinlerin karşılığı ücret olarak ödenecekse bu ücret son ücret üzerinden hesaplanmalıdır. Ancak bu ücrete hak kazanabilmek için iş akdinin son bulmuş olması gerekir. Selamlar.
-
Sayın diydem,
Affınıza sığınarak, ücretin askerisi sivili olmaz. Sözünü ettiğiniz "ASKERİ ÜCRET" değil "ASGARİ ÜCRET" dir.
Esenlikler,