Re: Soy bagı reddi davası
SLM ;
soy bağı reddi davasında eski kocanızın babalık karinesini çürütmesi gerekir.DNA sonuçlarıda gelince ve hakim dosyaya konulan delilleri ve kendisininde reesen yapacağı araştırma neticesinde davayı sonuca bağlayacaktır, dosyayın hangi aşamada olduğunu bilmeden davanın ne kadar süreceğini bilmek mümkün değil.
Sizde bu davaya istinaden dava dilekçesinin size tebliğinden itibaren karşı dava acabilirsiniz.(Manevi tazminat )ve manevi tazminat alacağınızı güvence altına almak için eski kocanızın tapu malına tedbir konmasını talep ediniz.Manevi tazminat davası lehinize sonuçlandığında hakimin hükmettiği miktarı icra kanalıyla ilamlı takip yaparak alabilirisiniz.
Ayrıca bu hususta bir avukata danışın derim!!!
ılk dava gunu teblıgatta yazan 24/05/07 gozukuyor.benım ınternetten edındıgım bılgıye gore bu tur davalar 1-5 yıl arasında sonuc buluyormus.benım avukatım manevı tazmınat davasını dava bıttıkten sonra acabılecegımız soylemıstı ama benmı yanlıs anladım acaba teblıgatın elıme geldıgını dusunursek o halde sızın cevabınıza gore ben hemen davamı acabılırım degılmı?
avukatınızın size gerekli bilgiyi verdiğini düşünüyorum.