Askerliğimi asteğmen olarak yaptım.8 ay boyunca maaşımdan emekli sandığına prim kesildi.Kesilen bu primlere ssk'ya aktarılabilirmi? Yada ne yapmak gereklidir?
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
Printable View
Askerliğimi asteğmen olarak yaptım.8 ay boyunca maaşımdan emekli sandığına prim kesildi.Kesilen bu primlere ssk'ya aktarılabilirmi? Yada ne yapmak gereklidir?
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
Emeklilik hakkı hangi kurumdan kazanılırsa, o kuruma emeklilik aşamasında, yedeksubaylık nedeniyle ödenen prim süresinin bildirilmesinden başka yapılacak işlem bulunmamaktadır. Bu bildirim üzerine hizmetler birleştirilir.
Bu işi emeklilik safhasına bırakmadan şimdiden yapmakta fayda var. sona bırakıldımı zaten bürokratik işlemler nedeniyle gereksiz yere uzayan emekliliğin bir de hizmet birleştirmesi nedeniyle uzamasına yol açabilir. Birleştirme işlemini çalıştığınız kurum aracılığıyla veya doğğrudan SSK'ya başvurmak suretiyle şimdiden talep etmenizde fayda var.
Syg.
Sn: cebor,
İyi niyetle yardımcı olmaya çalıştığınıza inanıyorum. Ancak, himzet birleştirmesi ile ilgili 2829 sayılı yasaya göre, hizmet birleştirmesi, emeklilik hakkı kazanılacak Kurumda yapılır.O nedenle, emeklilik hakkı kazanılmadan talepde bulunulsa bile hizmet birleştirmesi yapılamaz.Kaldı ki, 5510 sayılı yasa yürürlüğe girdiğinde, emeklilik aşamasında hangi kurumlarda hangi süre ile çalıştığının beyan edilmesi yeterli hale gelecektir. Selamlar...