Korsan yazılım, sigortasız çalışan
6 ay önce kurulan iş yerinde, 3 ayı geride bıraktım. 1 0cak'ta başlatacakları sigortayı halen başlatmadılar, dahası 10 kişinin çalıştığı bu iş yerinde sadece 3 kişinin sigortasının başlatıldığını öğrendim. Son iki ayım, her hafta patronlara sigortamı hatırlatmakla geçti ama hep bahaneler ürettiler. Bugün tüm bunların üzerine, beni stajyer gösteren, bu anlamda şirketin maaş verme zorunluğu yoktur gibi maddesi bulunan bir sözleşmeyi dayattılar. Ayrıca firmanın bilgisayarlarında bulunan birçok yazılım korsan, hatta bana da rica ile crack yaptırdılar, ben de suçlu muyum artık?
Sormak istediğim şey şu, bu işyeri bir yayın kuruluşu. Ve stajyer sözleşmesi imzalayacak kişiler de, basılmış dergilerin künyelerinde yazdığı gibi editörler, muhabirler.. Çok üzgünüz bu dayatmaya, sigortasız çalışmaya..
3 aydır sigortasız çalıştığımızı ispat için basılmış dergilerinin künyelerinde bulunan isimlerimiz yeterli midir? İş sözleşmesini bu şekilde hazırlamak suç mudur? Nasıl bir yasal yol izlemem gerekiyor? Bir de yazılı şikayette ismimi kullanmak istemiyorum, adımı gizli tutarak şikayette bulunmam mümkün müdür(sigorta ve korsan yazılım konusunda) Gizlilik istiyorum çünkü eminim bir sürü avukatları vardır, bu usülsüzlükleri örtbas eder hatta karşıdava açarlar diye korkuyorum doğrusu..
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim..
Re: Korsan yazılım, sigortasız çalışan
Merhaba;
takdir edersiniz ki bahsettiğiniz şekilde bir yazılı şikayet durumunda kimden geldiği,hangi amaçla yazıldığı belli olmayan bir yazı ilgili kurum tarafından dikkate alınmayacaktır.
Crak yaptığınız için sizde yasal olmayan bir işleme karışmış oluyorsunuz.
Bölge çalışma müdürlüğü ve SSk ya şikayet dilekçesi ile durumunuzu bildirebilirsiniz.
(Dilekçe ancak üzerinde isminiz ve imzanız varsa dilekçe olarak işlem görür)
saygılar