İhbar tazmınatı odenmedi (bildirimli fesih)
Bugun tarıhı ıtıbarı ile işten ayrılmıs bulunmaktayım...
Anlaşarak ayrıldık diyebılırız işsizlik maaşı alabılmem ıcınde benı kendıleri işten cıkarmıs gibi gosterdıler...
Ama anlaşmamızda yıllık ikramıyemı de alacagım soylenmıstı ama bugunkı konusmamızda bunu vermeyeceklerını soyledıler...Açıkçası cok sınırlendım ve bir şekilde şirkete karşı bir yaptırım uygulatmayı dusunuyorum...
Şimdi beni bildirimli fesıh ile işten cıkardılar sadece kıdem tazmınatımı ödediler...İhbar tazmınatım odenmedi..Elimde her turlu belge var (ibraname ayrıntılı,işten cıkıs belgesi vs..)
Şirkete nasıl bir yaptırım uygulatabilirim bu konuda?İhbar tazmınatımı alabılırmıyım?
Re: İhbar tazmınatı odenmedi (bildirimli fesih)
İhbar tazminatı alamazsınız.
İşe iade şartları varsa, işe iade davası açabilirsiniz.
Selamlar,
Alıntı:
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı
İhbar tazminatı alamazsınız.
İşe iade şartları varsa, işe iade davası açabilirsiniz.
Selamlar,
Neden alamayacagımı acıklayabılırmısınız?
Tum şartlar benım lehıme gorunuyor ama?
Bildirimsiz fesih yapılsaydı (yani işveren bugün seni çıkarıyorum deseydi ve işten çıkarsaydı) kıdeminize karşılık gelen ihbar tazminatını ödemeliydi. Örneğin 3 yıldan fazla kıdemliyseniz işvereniniz işten ayrılma tarihinden 56 gün önce , bildirimde bulunarak iş akdinizi feshetmiştir, gerçekte böyle olmasa dahi bu yönde bir belge düzenleyerek size imzalatmıştır. Bu nedenle ihbar tazminatı alamazsınız dedim. İşe iade şartları varsa, tarafınıza bildirimli fesih yapıldığı (işten ayrıldığınız tarih değil) tarihten itibaren 30 gün içerisinde feshin geçerli bir nedene dayanmadığı iddiasıyla işe iade davası açabilirsiniz. Size imzalatılan ibranamede dava haklarınızdan feragat ettiğinizi bildirmiş olsanız dahi bu durum işe iade davası açmanıza engel değildir.
Selamlar,
Alıntı:
Bildirimsiz fesih yapılsaydı (yani işveren bugün seni çıkarıyorum deseydi ve işten çıkarsaydı) kıdeminize karşılık gelen ihbar tazminatını ödemeliydi. Örneğin 3 yıldan fazla kıdemliyseniz işvereniniz işten ayrılma tarihinden 56 gün önce , bildirimde bulunarak iş akdinizi feshetmiştir, gerçekte böyle olmasa dahi bu yönde bir belge düzenleyerek size imzalatmıştır. Bu nedenle ihbar tazminatı alamazsınız dedim. İşe iade şartları varsa, tarafınıza bildirimli fesih yapıldığı (işten ayrıldığınız tarih değil) tarihten itibaren 30 gün içerisinde feshin geçerli bir nedene dayanmadığı iddiasıyla işe iade davası açabilirsiniz. Size imzalatılan ibranamede dava haklarınızdan feragat ettiğinizi bildirmiş olsanız dahi bu durum işe iade davası açmanıza engel değildir.
Selamlar,
Bana ımzalatılan belgelerde hep bugunun tarihi var...İşten cıkarılma olarak 21.02.2007 tarıhı yazıyor...İşten cıkarılmadan önce de herhangi bir şekilde 56 gun oncekı tarıhlı bir belgeye ımza atmadım..Yani 56 gun once bana işten cıkartılcagıma dair onların verdiği bir belge yok ellerınde...Belkide ben konu baslıgını yanlıs actım sanırım(iş hukuku konusunda cok fala bilgi sahibi değilim kusura bakmayın)..Bir gun ıcınde işten cıkarılmıs bir durumdayım su anda kısacası...
Bana verilen belgede de sunlar yazıyor;
İŞ AKDİNİN FESİH BİLDİRİMİ
Sayın xxxxxx 05/10/2001 tarihinde yururluge giren iş sözleşmeniz 21/02/07 tarihinde xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tarafından,İş kanunun 17. maddesi gereğince tek taraflı olarak fesh edilmiş oldugunu bildiririz...
Harun Gür rumuzlu üyeden alıntı ; Örneğin 3 yıldan fazla kıdemliyseniz işvereniniz işten ayrılma tarihinden 56 gün önce , bildirimde bulunarak iş akdinizi feshetmiştir,
peki varsayalım ki böyle bir bildirimde bulundu, peki iş veren bize iş bulmamız için izin vermek zorundamıdır. (yıllık izin haricinde)
Alıntı:
Şimdi beni bildirimli fesıh ile işten cıkardılar sadece kıdem tazmınatımı ödediler...
Sizin çıkarılışınız mesajınızda belirttiğinizin aksine bildirimsiz fesih şeklinde olmuş. 3 yıldan fazla kıdemli olduğunuza göre önceki mesajımda da belirttiğim gibi tarafınıza 56 günlük ihbar tazminatının (eğer tarafınıza bildirimde bulunulduğuna dair bir belgeye imza atmadıysanız) tabi ki ödenmesi gerekir. Önce Noter'den ihtar edip, ödenmezse dava açabilirsiniz. 5 yıl zamanaşımı mevcuttur.
Selamlar,
Sn. _Kartal_ ,
Bildirim süresi içerisinde günde 2 saatten az olmamak üzere iş arama izniniz mevcuttur. Dilerseniz, yazılı başvuruda bulunarak ve işten ayrılma tarihinizden önceye getirmek üzere bu izinleri topluca kullanabilirsiniz.
Selamlar,
Alıntı:
Sizin çıkarılışınız mesajınızda belirttiğinizin aksine bildirimsiz fesih şeklinde olmuş. 3 yıldan fazla kıdemli olduğunuza göre önceki mesajımda da belirttiğim gibi tarafınıza 56 günlük ihbar tazminatının (eğer tarafınıza bildirimde bulunulduğuna dair bir belgeye imza atmadıysanız) tabi ki ödenmesi gerekir. Önce Noter'den ihtar edip, ödenmezse dava açabilirsiniz. 5 yıl zamanaşımı mevcuttur.
Selamlar,
Çok teşekkürler harun bey...
Başlık da bir yanlıslık oldu evet kusura bakmayın...