Boşanma - Komploya geldim
Rüya gibi başlayan ilişkim evlenince kabusa döndü.
Hanım hanımcık, terbiyeli çok hoş bir kızdı. Nişanlıyken çok uyumlu ve anlayışlıydı. Beni çok sevdiğini söylüyor hemen evlenmek için ısrar ediyordu.
Geldiği çevre itibarıyla ev kızı olduğunu düşündüğüm için bu talebini doğal karşıladım. 3 ayda evlendik.
Balayında yurtdışına tatile gittik, ona pahalı hediyeler aldım, ihtiyacı olursa diye bankamatik kartımı ve kredi kartımı verdim.
Balayından sonra olanlar oldu.
Huzursuzluk çıkarmak için sanki özel çaba gösteriyordu. İşten eve döndüğümde eve geç ve alkollü bir şekilde geliyordu. İki hafta sürekli tartışarak geçti. Daha doğrusu ben onu sakinleştirmeye çalışıyorum, ama o sudan sebeplerle yine bağırıyordu.
2 hafta sonunda eve dönmedi. Babasını aradım, kızının ona geldiğini, onun da bu duruma çok sinirlendiğini ve kızına gereken cezayı verdiğini söyledi.
(Kızını dövmüş.) Ben hemen kayınpedere gittim ama beni görüştürmediler, kovaladılar. Bu arada bankamatik kartımla hesabımda ne var ne yok çekmişler, üzerine kredi kartından nakit çekip beni borçlandırmışlar.
Ben neler olduğunu anlayamadan bir hafta sonra mahkeme tebligatı geldi.
Kızı dövmüşüm, hakaretler etmişim, burada söyleyemeyeceğim sapıkça şeyler istemişim. Öylesine iddialar var ki... Bu arada kız 2 hafta birlikte oturduğumuz sürede komşulara benim hakkımda olur olmaz şeyler anlatmış.
Şimdi 1500 YTL nafaka 50,000 YTL tazminat istiyor. Komşuları, annesini de şahit göstermiş. 2 hafta evlilik için 10 sayfa dilekçe vermiş.
Ben şimdi ne yapacağım?
Re: Boşanma,komploya geldim
Kesinlikle profesyonel bir yardım almanızı öneririm.
Sayın kareem,
Bunların hiçbirini kabul etmek zorunda değilsiniz. Bence ilk olarak tüm aile fertleri hakkında dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunun. Boşanma davasına karşı sizde karşı dava açın. Eşinizin komşularınıza sizi yanlış tanıtmış olabilir ama siz o insanlarla birebir tanışmış değilsiniz. Dolayısıyla sadece onun sizi yanlış anlatması yetmez. Siz mümkün olduğu kadar delil biriktirmeye çalışın. Eşiniz için yaptığınız tüm harcamaları belgeleyin. Balayı belgelerinizi , bankanızdan çekilen paranın miktarını, kredi kartından çekilen miktarları tespit edin ve onlardan bunları talep edin. Boşanma davası devam ederken aile hakkında dolandırıcılıktan şikayetçi olursanız iddialarınız daha inandırıcı olur. Ancak kişisel kanaatimce kartlarınızın sizin izininiz ve bilginiz dışında kartı kullandığını söyleyin. Çünkü sizin kartları rızanızla vermiş olmanız eşinizin harcamalarına rıza gösterdiğiniz anlamına gelebilir. Bana kalırsa meslektaşım Öznur Hanım'ında söylediği gibi hemen bir avukata danışın.
Yeni Tck'da Dolandırıcılık
MADDE 157. - (1) Hileli davranışlarla bir kimseyi aldatıp, onun veya başkasının zararına olarak, kendisine veya başkasına bir yarar sağlayan kişiye bir yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası verilir. denilmiştir.
Ayrıca bunun yanında eşinizi hiçbir şekilde dövmediğinizi, eşinizin bunu boşanma sebebi olarak kullanmak için aile içinde darp edildiğini, kredi kartlarınızı ve bankamatik kartlarınızın aile tarafından haksız yere kullanıldığını, kandırıldığınızı, eşinizin kötü niyetli bir insan olduğunu ve sizinle sadece maddi çıkar sağlamak gayesiyle evlendiğini söyleyin.
Benim aklıma yalnızca bunlar geliyor ama tüm bunlar için hızlı davranmanız gerek. Ve bu arada eşinizin ailesi tarafından dövüldüğünde sizin o gün orada olmadığınızı ve eşinizi hiç görmediğinizide ispatlamanız gerek. Rapor tarih ve saatine bakın o tarihte ve saatte işteyseniz kurtulursunuz.
Çok geçmiş olsun.
Çok şükür iyi bir hakime denk gelmişim. Ben delillerimi sundum, hakim karşı tarafın tanıklarını dinledikten sonra onların zırvalarının yalan olduğunu anladı.
Zaten tanık gösterdikleri komşular kızarıp bozardı, yalan söyledikleri çok barizdi.
Davayı dolayısıyla nafaka ve tazminat taleplerini reddetti.
Adalet tecelli etti diye çok sevindim. Ama şimdi ne olacak?
Ben de karşılık dava açsaymışım hakim boşanmaya karar verecekmiş.
Benim anladığım o dava kesinleştikten sonra 3 yıl boyunca yeni dava açamaz.
Ama ben istediğim zaman dava açabiliyorum. Dolayısıyla 4 yıl evlenmemeyi göze alacak kadar çılgın mı bu kadın?
Zaten 6 aydır ayrıyız. 1 yılın dolmasını bekleyip anlaşmalı boşanma davası mümkün olabilir. Eğer niyeti üzüm yemekse nafaka ve tazminattan vazgeçip benimle anlaşması.
1. Anlaşmalı boşanmaya yanaşmazsa ne yapabilirim? Mesela evi terk sebebiyle ne zaman ihtar çekebilirim? Kanuna göre evi terkten 4 ay sonra ihtar çekebiliyorum. Evi terk ettikten kısa süre geçtikten sonra dava açtığı için ayrı yaşamak için haklı sebebi oldu. 6 aydır ayrıydık. Bu karardan sonra ayrı yaşama hakkı ortadan kalktı. Ayrıca bir 4 ay daha beklemem lazım mı?
2. Bu davada konu olan sebeplerden dolayı ben şiddetli geçimsizlikten dava açmazsam bu davadaki kusurlarını affetmiş mi sayılırım?
3. Ayrıca tedbir nafakası bir süre devam etsin diye temyize gönderir diye tahmin ediyorum. Bu konuda ne yapılabilir, nasıl temyizi kısa sürede sonuçlandırabilirim?
Sayın kareem,
Boşanma davası açmak için bir yılın dolmasını beklenemenize gerek yok kanaatindeyim. Bence eşinizin açmış olduğu bu boşanma davasındaki beyan ve iftiralarına istinaden artık kendisiyle bir arada duramayacağınızı belirterek evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeniyle kendisine bir dava açabilirsiniz. Bu nedenle terk vesilesiyle ihtar falan çekmenize gerek yok.
Diğer yandan açmış olduğunuz boşanma davasında, eşinizin açtığı dava sırasında atılan iftiralar nedeniyle uğramış olduğunuz manevi zararlarla birlikte kartlar nedeniyle uğradığınız maddi zararlarıda talep edebilirsiniz. Aradan uzun zaman geçtikten sonra bu sebeple dava açarsanız o zaman onu bu nedenle affetmiş gibi görünebilirsiniz.
Diğer yandan boşanma konusunda kararınızı kesin olarak vermelisiniz. Yerinizde olsam bana bu kadar zarar veren biriyle bir daha hayatımı paylaşmak istemezdim. Ama lütfen beni yanlış anlamayın bu benim kişisel düşüncem, eşinizi seviyor ve onunla yeniden bir araya gelmek istiyorsanız o zaman daha farklı çözüm yolları üretmeniz gerekiyor.
Temyiz konusuna gelince bu konuyu bir avukatla takip etmenizde yarar görüyorum.
Açıklamalarınız için çok teşekkürler Ebru Hanım,
Ben boşanma konusunda kararlıyım. Bunu en az zararla nasıl yapabilirim diye düşünüyorum. Karşı taraf kötü niyetli olduğu için kararı, değişmeyeceğini bile bile temyize gönderecek diye tahmin ediyorum. Çünkü karar kesinleşene kadar tedbir nafakası ödeyeceğim. Başka bir şekilde maddi çıkar sağlayamayacaklarını anladıysalar buna tenezzül edeceklerdir.
Dediğiniz gibi "bu boşanma davasındaki beyan ve iftiralarına istinaden artık kendisiyle bir arada duramayacağınızı belirterek evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeniyle" kendisine bir dava açabilirim.
Ancak bu davayı açmak için kararın kesinleşmesini beklemem lazım mı?
Avukatım bu karar temyizdeyken dönüp kesinleşmeden bunun mümkün olmadığını söylüyor.
Alıntı:
Av.Hanife Ebru Öztürk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın kareem,
Boşanma davası açmak için bir yılın dolmasını beklenemenize gerek yok kanaatindeyim. Bence eşinizin açmış olduğu bu boşanma davasındaki beyan ve iftiralarına istinaden artık kendisiyle bir arada duramayacağınızı belirterek evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeniyle kendisine bir dava açabilirsiniz. Bu nedenle terk vesilesiyle ihtar falan çekmenize gerek yok.
Diğer yandan açmış olduğunuz boşanma davasında, eşinizin açtığı dava sırasında atılan iftiralar nedeniyle uğramış olduğunuz manevi zararlarla birlikte kartlar nedeniyle uğradığınız maddi zararlarıda talep edebilirsiniz. Aradan uzun zaman geçtikten sonra bu sebeple dava açarsanız o zaman onu bu nedenle affetmiş gibi görünebilirsiniz.
Diğer yandan boşanma konusunda kararınızı kesin olarak vermelisiniz. Yerinizde olsam bana bu kadar zarar veren biriyle bir daha hayatımı paylaşmak istemezdim. Ama lütfen beni yanlış anlamayın bu benim kişisel düşüncem, eşinizi seviyor ve onunla yeniden bir araya gelmek istiyorsanız o zaman daha farklı çözüm yolları üretmeniz gerekiyor.
Temyiz konusuna gelince bu konuyu bir avukatla takip etmenizde yarar görüyorum.
arkadaşım peki sonuç ne oldu şimdi sorabilirmiyim ?
merhaba Ebru hanım.. Bu davanın sonucu ne oldu merak ettimm.. bilginiz varmı acaba.. kareem adlı kullanıcı biranda kesti sanırım yazmayı..