Re: Gerçeği beyan etmemek
Sayın bejeke,
Madem borçlu şahsın üzerine kayıtlı evi var neden evinin yada dükkanının satışını istemiyorsunuz? Kira sözleşmesi yazılı olarak yapılması gereken bir sözleşme değildir, kiracı değilim dese bile siz kiracıyı vergi kayıtlarındaki adresini tespit ederek, ödenen faturalarını araştırarak yada tanıkla kiracı olduğunu ispatlayabilirsiniz.
Diğer sorunuza gelince sigortasız çalışıyorsa belki tespit davası açabilirsiniz diye düşündüm yani onu ders verdiği anda (öğretmen olduğunu düşünüyorum çok geniş bilgi vermemişsiniz) çalıştığını tespit ettirebilirseniz sorununuz hallolur. Bence öğretmense ders saatleri falan öğrenin ve onun orada olduğuna emin olduğunuzda tespit yaptırın. Böylece size yalan beyanda bulunan işyerinden de zararlarınızı tazmin etmesini isteyebilir ve onlar hakkında şikayetçi olabilirsiniz. Tespit yaptıramazsanız ispat durumunuz zor olabilir. Ancak sizin tebligatınızdan sonra işten çıkma olayı varsa bunu da kötüniyete bir delil olarak kullanabilirsiniz.
Re: Gerçeği beyan etmemek
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.
İlk konuda satış isteme hakkımızı saklı tutmakla beraber miktar az olduğu için bu yöntemi öncelikle denemek istiyorum.
İkinci konuda eksik bilgi verdim kusura bakmayın kişi eğitim kurumunda öğretmen değil de büro işleri kısmında çalışıyor.
Şimdiden çok teşekkürler...