Disiplin Affı nedeniyle Rütbe Terfi
5525 sayılı Devlet Memurlarının Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun çerçevesınde görevim esnasında almış olduğum cezalar affa uğradı ama Emniyet Teşkilatı geçmişe dönük Rütbe Terfilerimi yapmıyo. Bu konuda ne yapabilirim. Yardım edermisiniz.
Re: Disiplin Affı nedeniyle Rütbe Terfi
İdare mahkemelerinde dava açmanız gerekir.
dava actım. bu konuda arguman olan avrmı elınde
Argüman bahse konu 5525 sayılı Devlet Memurlarının Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanun dur....zira o kanunda disiplin cezları bütün sonuçları ile ortadan kaldırılmıştır...cezayı alana maddi hak vermemek tek istisnasıdır..
özetle idari yargıda ek argümana ihtiyacınız yoktur....
saygılarımla
Ayni konudan muzdaribim. Af Kanununu idare Mahkemesi bile uygulamadi. Su an danistaya itiraz dilekcesi yazmaya calisiyorum fakat arguman yok.
Af kanunu tamanem celiskiler ile dolu. "Tum sonuclari ile affedilen cezalar' hep karsimiza cikmakta. Kanunun yok saydigi fiiler, terfimize otomatik olarak yansimiyor. cunku emniyet genel mudurlugu almis oldugumuz kidem durdurma cezalarinu "yok" saymiyor. nasil mi/ Bemin gibi. Af kanunu kapsaminda olmama ragmen yaralanamiyorum. Kidem cezalarimin sureleri doldu. Hatta yok sayildi ama terfi edemiyorum. Yok sayilan, olmayan cezalarin etkilerini cekiyorum ve inanamiyorum, mahkemeler ayni dogrultuda karar veriyor. Olmayan cezalar beni LIYAKATSIZ kiliyor. Yani birakin cezalarin silinmesini, sureli dolmus (YOK) cezalar yuzunden terfi edemiyorum. Hukuk mantikli isi midir?Bir durum tespiti:
-Memur il Polis displin kurulunda yargilanirken karar verilir ve 24 ay kidem tenzili cezasi alir. itiraz etmez ve ceza kesilesir. infaz edilmeden 1 gun once Af kanunu cikar ve infazi edecek makam af kanunu geregi cezayi uygulamaz ve memur af kanunundan faydalanir ve terfisini zamaninda alir.
-Memur il Polis disiplin kurulunda yargilanirken karar verilir ve 24 ay kidem tenzili cezasi alir. itiraz etmez ve ceza kesilesir. kidem cezasi uygulanir,aradan birkac yil sonra Af kanunu cikar, alinan ceza tum sonuclari ile ortadan kalkar. Yani kidem cezasi yok sayilir.yani memur meslegine ceza almamis gibi devam etmesi gerekir. Degil mi? Hayir! Nasil mi?Benim gibi..
cok sey var yazilacak, ama oncelikle avukat arkadaslar lutfen arguman gonderin, cunku af kanunu kapsaminda olupta yararlanamayanlar var