-
Boşanma
Eşim elimde kullandığım hat dışında başka bir hatta ait olan telefonu yakaladı. ve dava açtı. Ben inkar ettim fakat inanmadı ve boşanma davası açacağını söyledi. Acaba mahkemeye görüşme kayıtlarını sunabilir mi benim izinim olmadan, (2) ve (5) yaşlarında ki çocuklarımın velayetlerini babaları başka biri ile görüştüğümü öne sürerek benden alabilir mi?
-
Re: Boşanma
Eşinizin iddialarını kabul ederseniz, görüşme kayıtlarını sunamaz. velayet konusu hakimin takdirindedir
-
Peki telefonda görüştüğüm kişi bir kamu kuruluşunda çalışıyor. Görüştüğümüz kanıtlanırsa bu durum onun memuriyetliğine son verir mi
-
memuriyetini etkilemez .Ama sizi boşanma davasında çok zor duruma düşüreceği kesin!
-
Sayın brfs,
Telefonunuz sizin kişisel kullamınızdadır ve sizin izniniz olmadan telefon kayıtları çıkarılamaz. Mahkemede çocukların velayeti konusuna gelince aile mahkemelerindeki genel görüş çocukların rahatlığını, eğitimini, bakımını ve ihtiyaçlarını kim daha iyi karşılayacaksa ona bırakmaktır. Genel kanının aksine (kız babaya, oğlan anne yada küçük çocuklar hep anneye) diye bir kural bulunmamaktadır. Eşiniz bakabilecek durumda değilse velayeti alabilirsiniz.
Görüştüğünüz kişinin kamuda olması farketmez. Mahkeme onu tanık olarak dinlemez zaten. Mahkemenin görevi böyle bir konunun ispatlanmasıdır yani kiminle ne zaman yapıldığından daha çok sizin evlilik birliğini zedeleyici davranışınızı tespit etmeye çalışır.
Bence siz eşinizden özür dileyin ve barışmaya çalışın. İnkar ettiğinize göre demek ki evliliğinizin devam etmesinden yanasınız. Çocuklarınızda var. Sadece telefon görüşmesinden dolayı evliliğiniz biterse çok yazık olur.