HSBC Bankası Kredili Mevduat Hesabı
İyi günler
benim sorum 2 aydır dikkatimi çeken kredili mevduat hesabımda kullanmasam bile 3 ytl kesilmesi her ay kesiliyor.ben bu kredili mevduat hesabına başvuru yapmadan kendileri yollamış yani hiçbir sözleşmeye imza atmadım,kredi kartının yanında gönderdiler.
Bu olay sizce yasalmı yoksa yasal değilmi.yasal değilse bu kesintileri tekrar tahsil edebilirmiyim.
Re: Hsbc Bankasi Kredİlİ Mevduat Hesabi
Bu kesinti muhtemelen "hesap işletim ücreti" adı altında yapılmaktadır ve verdiğiniz bilgiler çerçevesinde sizden kesilmemesi gerektiği söylenebilir.
Re: Hsbc Bankasi Kredİlİ Mevduat Hesabi
evet benden hesap işletim ücreti olarak alıyorlar
buna karşın ben ne yapmalıyım.Bir dilekçe örneği varmı acaba?
ilginize teşekkürler
Re: HSBC Bankası Kredili Mevduat Hesabı
HSBC de benim de hasabım var. Para yatırırken benzer durumda birçok müşteriyle karşılaştım. Bunu zaten hesap işletim ücreti almak için yapıyorlar. Hesabıma kredi tanımlanmasını istemiyorum diye şubenize başvurabilirsiniz. Ayrıca hesabınızda para bulundurmazsanız hesap işletim ücreti yansıtamıyorlar. Her ayın son günü hesaplarda tarama yapıyorlarmış. Hesapta para bulamazlarsa alamıyorlar. Bu ücreti bir sonraki aya yansıtmıyorlar. Yani vadesiz hesabınızda para bulundurmayın demek istiyorlar.
Alıntı:
KARTZEDE2007 rumuzlu üyeden alıntı
HSBC de benim de hasabım var. Para yatırırken benzer durumda birçok müşteriyle karşılaştım. Bunu zaten hesap işletim ücreti almak için yapıyorlar. Hesabıma kredi tanımlanmasını istemiyorum diye şubenize başvurabilirsiniz. Ayrıca hesabınızda para bulundurmazsanız hesap işletim ücreti yansıtamıyorlar. Her ayın son günü hesaplarda tarama yapıyorlarmış. Hesapta para bulamazlarsa alamıyorlar. Bu ücreti bir sonraki aya yansıtmıyorlar. Yani vadesiz hesabınızda para bulundurmayın demek istiyorlar.
Dediğiniz doğru da bunu bende biliyorum.Ama nu işlem bankanın haksız kazancı bunu önlemek için ne yapmamız gerekiyor bunca ay bu bedeli ödedik geri alabilirmiyiz.
Arkadaşlar değerli avukatlar bu tür haksız kazançlar herkesin başında buna dair bir dilekçe veya bir önerisi olan varmı acaba ne yapmamız gerek. bu ay utanmadan 4,5ytl kesmişler:)
İmzaladığınız sözleşmeler ile birlikte bir meslekdaşımın yardımına başvurmanızda yarar var.