Habersiz Kredi kartı çıkarılması
şirketim maaşların yatırılması için yeni anlaştıgı banka haberim olmadan adıma kredi kartı çıkarıyor.Bu kanuna uygunmudur. Kartı teslim almadım kargoya iade etdim. Bankaya İptal etmek istedigimi bildirdim kendileri beni daha sonra cepten aradıklarında benden TC kimlik numaramı istiyor bende kendi güvenligim açısından tc kimlik numaramın tamamını vermek istemedim kendileri bu durumda kartımı iptal edemiyceklerini söylediler. kredi kartları kanunun 8. maddesi 1. fıkrasında da belirtilen izinsiz kredi kartı çıkarma suçu işlenmiş olunmuyormu ve şikayetimi nereye hangi merciye yapabilirim. kart çıkarılırken vatandaşa sorulmuyor iptal edilirken vatandaş ugraşıyor .
Re: Habersiz Kredi kartı çıkarılması
Bilginiz dışında adınıza kredi kartı çıkarılması doğru değildir. Kartı teslim almamakla ve dolayısıyla sözleşme imzalamamakla doğru yapmışsınız. Banka kullanmadığınız kredi kartından dolayı sizi sorumlu tutmaz. Bu nedenle kartı ister iptal etsin, isterse etmesin...
Sn:gsasino
Bence siz kredi kartı sözleşmesi imzalamadığınıza eminmisiniz.?
Sayın gsasino
Eğer ilgili banka kredi kartını iptal etmezse, bilgim dışında kredi kartı çıkarttığınız için sizi dava etmeyi düşünüyorum, deyin. Bence o zaman iptal ederler. Boşuna vekalet ücreti ödemek istemezler :o . Sizin bilginiz dışında adınıza kart çıkartırıp "ya tutarsa" misali size kart göndermeleri doğru değil zaten. Kaldı ki siz sözleşme imzalarken kredi kartı talebinde bulunmadığınıza eminseniz yada en azından baktığınız sözleşmede öyle bir maddeye rastlayamamışsanız rahat olun.
şirket maaşları yatırmak için bu bankayla anlaştıgında şirkete temsilcileri geldi ve sözleşme imzalattılar . fakat bu sözleşme sadece hesap açmayla ilgiliydi. özellikle ek kredili hesap ve kredi kartı istemedigimi bildirdim ve sözleşmede bu tür bir madde olup olmadıgına dikkat etdim ve imzamı buna göre atdım. Şirketden birkaç arkadaş bu yüzden müşteri temsilcileriyle sert tartışmalar yaşadılar . Hatda bir arkadaş bana imzaladıgım sözleşmeyi faxlayın dediginde kemküm etdiler genel müdürlük şubeye , şubede genel müdürlüge topu atdı yani sözleşmede öyledir dediler baktılar olmuyor bu seferde şubeniz size jest yapmış dediler, durum bundan ibaret.
Sizde 'jesti' kabul etmediğinizi söyleyin. Gerisine karışmayın...