Siteye ait kapıcı dairesinin kira artışı oranı
Siteye ait kapıcı dairesinin kira artışı oranı
(yanıtlanmadığı için tekrar yazdım, kusura bakmayın)
Merhabalar,
2001 yılı şubat ayından bu yana,8 bloklu bir sitenin,siteye ait (her bloğun kapıcı dairesi var ve hepsinde kiracı var.) kapıcı dairesinde oturuyorum,önceleri apartman yönetimi olarak sitede her blok kendi kapıcı dairesini kiraya verip bunu gelir olarak alıyordu.2005 yılında site yönetimi kararı aldılar ve site yönetimi oluşturuldu. şubat 2005 te site yönetimi ile bir yıllık kontrat yapıldı, kontratın özel maddelerinde artış ile ilgili "kira müddetinin bitiminde kira artış oranı yeni seçilecek yönetim tarafından belirlenecektir." diye bir madde vardı. şubat 2006 yeni yönetim seçildi,başkan aynı bazı üyeler değişti, seçim esnasında lanetten bir şekilde oy sahiplerine sorularak %25 kiraya zam yapıldı, herhangi bir kontrat yapılmadı.
her yıl yapılan site yönetimi seciminden sonra (her yıl kira artışıda eşzamanlı şubat ayında belirleniyor.)kira artışı konusunda site yönetimi tüm kapıcı dairelerinde oturanları topladı kira artış oranı önümüzdeki dönemler için sözleşmeye enflasyon oranında artırım yapılacaktır maddesi konulmak şartı ile bu dönem için %30 artırıldı.sözleşme yapılması için bekledik.
Aradan iki hafta gecmesine rağmen sözleşme konusunda bir gelişme olmadı bende henüz kiramı yatırmadım. (sözleşmeye enflasyon maddesinin konulmasını bekliyorum.)
Bugün ise yeni bir durum olduğunu bloklardan birinin dairesi için 2006 ağustos ayından itibaren 17aylık eski yönetim tarafından yapılmış bir sözleşme olduğunu bunun kendilerini bağladığını bizlerin kirasınıda bunun fiatına göre belirleyeceklerini söylüyorlar,bende bunun bizim için %60 artış olacağını ve kabul etmeyeceğimi söyledim, bir önceki söylenen %30 zam ve enflasyon maddesi şartlı sözleşmeyi kabul edebileceğimi, %60 kabul etmeyeceğimi söyledim.
Bu aşamada ne yapmam lazım.sözleşme imzalanması gecikti ve böyle bir durum var.ben banka yolu ile %10 (Enflasyon oranı) zam yapıp hesaplarına yatırsam ne olur.(banka hesap no.sunu gecen toplantıda almıştım.)
Not: kirayı bu güne kadar elden makbuz karşılığı verdim.
Şimdiden teşekkürler
Saygılarımla
Re: Siteye ait kapıcı dairesinin kira artışı oranı
Hiç kimsenin sorunuza yanıt verme zorunluluğu olmadığını bildiğiniz halde neden tekrar dayatıyorsunuz sorunuzu? Sizce bu yaptığınız etik mi?
Sayın yönetici,
Tavrınız üzücü,etik davranmamak; en başta özür dileyerek tekrar konuyu yazmış olmaksa haklısınız,kaldı ki bir önceki yazının içeriğinden oldukça farklı.
Herhalde, yazının başlığını değiştirerek, en başta (içtenlikle) tekrar olduğunu belirtmeyerek insanlara sizin deyiminizle "dayatsaydım" sanırım etik olurdu.
Saygılarımla
kira artış oranında anlaşamamanız kirayı yatırmama gerekçeniz olamaz.
üfe oranında artış yaparak kiranızı zamanında yatırın. Kiranızı zamanında yatırmazsanız bu karşı taraf için tahliye sebebi olur.
Daha fazla bir kira talepleri olursa kabul etmek zorunda değilsiniz. Bırakın kira tespit davası açsınlar.