Site Yönetiminin İbra edilmemesi durumu
Merhabalar,
Yeni aldığım apartman dairesi, bir sitede yer alıyor ve Ocak 28 de site yönetimi oluşturulması için Genel Kurul toplandı. Bu kurul öncesinde Genel Kurul'u düzenleyebilmek ve zorunlu işlerin yapılması amacı ile bir de geçici Site Yönetimi oluşturuldu ve para toplayıp bir takım işler yaptılar. Uzun lafın kısası, Genel Kurulda bu yönetim, hiç bir denetim raporu olmadan, sadece kürsüden bir takım rakamları okuyup, ibrasını istedi ve ibra olundu. Ben ve 3 kişi şerh koyup ibra etmedi. Şimdi, sizlere sorum, bu harcamalar herhangi bir denetim raporu olmaksızın ibra edilebilir mi? Edilemez ise ne yapabilirim? Bir de benim şerhimin değeri nedir? Mahkemeye başvurup inceleme yaptırabilirmiyim? Başvuru süresinin zaman kısıtlaması ne kadardır?
Cevap vermek sureti ile zaman ayıran herkese teşekkürlerimi iletirim.
Saygılarımla,
Re: Site Yönetiminin İbra edilmemesi durumu
Bu geçici yönetim olağan genel kurul çağrısı için bir karar defteri ve hesaplar içinde işletme defteri tutmuş olmalı, gelir ve giderlerin burada yazılı olması gerekir. Bunları inceleyip usulsüzlük görürseniz yargıya gidebilirsiniz.
Sayın Baruter78,
Süre hakkında bir bilgi verebilirmisiniz? Bir de davayı hangi ahkemeye açabileceğimi söyleyebilirminiz?
Saygılarımla,
Sayın RoaDHNTer,
Kat Mülkiyeti Yasası'nın 38. maddesine göre yönetici kat maliklerine karşı bir vekil gibi sorumludur.
Bu bakından davada uygulanması gereken zamanaşımı süresi Borçlar Kanunu'nun 126. maddesinin 4. fıkrasına göre 5 senedir.
Davaya bakmakla görevli olan mahkeme ise ihtilaf Kat Mülkiyeti Yasası'ndan kaynaklanmakta olduğundan ana gayrimenkulun bulunduğu yer Sulh Hukuk Mahkemesi'dir.
Saygılarımla
Sayın Av. Hakan Yüksel,
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim.
Saygılarımla,