Senet işlemleri için ne yapmalıyım?
benim borcum olduğu gibi alacağım da var ama şartlar nedeniyle elimdeki senedi işleme koyamadım..hiç bir avukata da danışmafırsatım olmadı.eger burdan bana bu konudada bılgı verirseniz sevinirim.
elimde alacağıma dair borç senedi var .
bu senedi işleme sokup alacaklı olduğum kişinin en azındanbenım başıma geldiği gibi maaşına haciz koydura bilirmiyim ve bu ne kadar süremi alır.bu işlemler içöin benim maddi olarak ödemem gereken harç vs. ücretler ne kadar olur teşekkürler
Re: senet işlemleri için ne yapmalıyım..?
Alıntı:
mecazim rumuzlu üyeden alıntı
bu senedi işleme sokup alacaklı olduğum kişinin en azındanbenım başıma geldiği gibi maaşına haciz koydura bilirmiyim ve bu ne kadar süremi alır.bu işlemler içöin benim maddi olarak ödemem gereken harç vs. ücretler ne kadar olur teşekkürler
Takip dayanağınız,kambiyo senetlerine mahsus icra takibidir.Tebliğden sonra 10günlük sürenin
hitamında haciz talebinde bulunabilirsiniz,haciz talebiniz sadece maaş haczi ile sınırlı değildir.Borçlunun menkul,gayrimenkul malları,üçüncü şahısladaki hak ve alacakları ile ilgili olarak haciz talebinde bulunabilirsiniz.Harç ve ücretleri İcra Müdürlüğü veya avukatınız size söyleyecektir.
Re: Senet işlemleri için ne yapmalıyım?
Sayın mecazim,
Öncelikle elinizdeki senedin kambiyo senedi vasfını taşıyıp taşımadığına bakmak gerekmektedir. Elinizdeki senette : 1- Bono veya Emre muharrer senet kelimesi.
2- Kayıtsız ve şartsız ödeme vaadi.
3- Vade
4- Ödeme yeri
5- Kime ve Kimin emrine ödenecek ise onun ad ve soyadı.
6- Senedin düzenlendiği gün ve yer.
7- Bonoyu düzenleyenin imzası.
varmı bilmek gerekmektedir. Eğer bunlar yoksa elinizdeki belge senet niteliği taşımaz ve kambiyo senetlerine özgü takip yollarına gidemezsiniz. Bu şekilde takip yapsanız bile karşı tarafın itirazı üzerine takibiniz sonuçsuz kalabilir. Öte yandan elinizdeki senedin vade tarihinden itibaren üç yıl geçmişse zamanaşımına uğrama ihtimalide var. Takip yapacaksanız bu hususlara dikkat etmenizde fayda var kanaatindeyim.
Saygılar.