Değerli arkadaşlar ben Almanya'ya gidebilmek için formalite bir evliklik yaptım.
Kendisi Türk vatandaşı ancak sınırsız oturumu ve iş yeri var.
Benim de sınırsız oturum alabilmem için kaç yıl evli kalmam gerkiyor.bilgi verirseniz sevinirim.
Printable View
Değerli arkadaşlar ben Almanya'ya gidebilmek için formalite bir evliklik yaptım.
Kendisi Türk vatandaşı ancak sınırsız oturumu ve iş yeri var.
Benim de sınırsız oturum alabilmem için kaç yıl evli kalmam gerkiyor.bilgi verirseniz sevinirim.
ya neden kimse cevaplamıyor.heralde avukata ihtiyacım var desem bütün avukatlar ilgilenir.
yani bu kadar avukatlar içinde hiç mi yok Almanya'daki formalite evlililiği bilen.lütfen arkadaşlar.
forum kardeşliği buysa gerçekten yazıklar olsun
Formalite evlilik! Hiç duymamıştım, yoksa cevaplardım :mahcup:
Yani siz avukata ihtiyaç duyuyorum demiş olsaydınız, gerçekten de avukatların sıraya gireceğini mi düşünüyorsunuz? Yanılıyorsunuz Sayın xpproductionss; öncelikle FORUM KURALLARINI gözden geçiriniz, daha sonra yanıt beklemenizi öneririm.
Ben de bu formalite evliğiliği merak ettim şimdi...
Sevgili hukukçularımıza bir soru: Peki bu adı geçen evlilik sahtekarlığa girmez mi?
Saygılarımla.
arkadaşım bilmiyorsan öğrenmem için söyleyeyim.Formalite evlilik tabiki kanun dışı ancak eğer avukatsanki ben bundan şüpeliyim yurtdışına çıkışımızda bize vize uygulayan bazı gelişmiş ülkelerde sınırsız oturum hakkı alabilmek için o memleketin vatandaşı yada orda sınırsız oturuma sahip biriyle para veya anlaşma karşılığında yapılan evliliktir.tamamıyle sahte ve oturum amaçlıdır
eğer boşanma avukatıysan böyle dosyalar eline çok geçmiştir.Hadi o da değilsen bile halk arasındadamı hiç duymadın.eğer bunda da yok diyorsan bence bu işi bırak derim
Saygılarımla
Dr MUZEFFER AKSOĞANOĞLU
Sayın Dr MUZEFFER AKSOĞANOĞLU;
ben avukatım demedim ki..
Sanki birilerinin size hemen cevap verme gibi bir mecburiyeti varmış gibi aceleci bir tavırla yaklaştığınız için aynı zamanda forum konusu da dedikkatimi çektiğinden merak ettim ve sordum; bilmiyor olabilirim, garipsenecek bir durum da değil.
Birde "tabiki kanun dışı " üstelik sahte de diyebiliyorsanız;
peki kanun dışı ve sahte diye nitelendirdiğiniz bu sorunuza avukat nasıl yanıtlayabilsin ki? Yanılıyor da olabilirim; umarım istediğiniz gibi bir yanıt alabilirsiniz.
Saygılarımla..
Aslında Formalite evlilik diye bir evlilik yoktur. Evlilik tamamen yasal devletin kanunlarına uygun oluşmuştur. Bunu Formalite yapan taraf bizati evlenen kişilerin kendi anlaşmalarıdır. Ülkemizdede bir ara oldukça yaygın olan bu olgu muhteşem diyebileceğimiz bir filmlede tüm dünyaya anlatılmıştır....
Green Card filmini seyredenler bilirler seyretmeyenlerde mutlaka seyretsin... Gerard Depardieu ile Andie Macdowell in unutulmaz oyunculukları ile 1990 yılında beyazperdeye yansıyan bu film tam anlamıyla bir anlaşmalı evliliktir. Gerçi gelişmeler ve sonuç farklıdır amma konu budur... Anımsarsak Bronte ( Andie Macdowll) bekar genç bir kadındır ve hayali büyük bir serası olan bir katta yaşamaktır. Aradığı evi bulduğunda bu evin BEKARA verilmediğini öğrenir, Georges ( Gerard Depardieu ) ise ABD de kalabilmek için Yeşil kart sahibi olmak isteyen bir Fransızdır. Bu iki istek bir araya gelince SAHTE ANLAŞMALI VEYA FORMALİTE denilen evliliği yapmaya karar verirler ve olaylar gelişir...
Bunun kötü versiyonları TR da yaşanmıştır. Bir zamanlar ' Yabancı ile evlilik istifa sayılır'' kanunu TSK personel Kanununda çok sıkı uygulanırken TSK dan ayrılmak isteyen bir takım subaylar bu yola girmiş hatta bunun şirketi bile çaktırmadan kurulmuştur. Belirli bir para ile bulunan kadınla ( Evlenmeden önce boşanmak isteği ile nafaka hiç bir hak talep etmediğini belirten noterden vekaleti alınmak üzere ) evlilik yapılır TSK dan ayrılınca boşanması yapılırdı. Sonra TSK bunu anlayınca belirli bir süre evli kalmayı daha sonra izin verdim hayırlı olsun bir yastıkta kocayın demeye başlayınca Birde bazı kadınlar sırra kadem basıpta boşanma yılan hikayesine dönünce bitti... Tersi başladı Türkiye de oturma ve çalışma izni almak isteyen, sınırdışı edilmek istemeyen bazı ' kadınlar' para karşılığı Türk erkekleri ile evlenmeye başladı. Önce evlenme ile kazanılan oturma ve çalışma izni bakıldıki olacak gibi değil seneye bağlandı... Beş sene Türkle evli kalmadan Daimi oturma çalışma izni verilemez gibisinden bir kanundu yanlış anımsamıyorsam....
İşte sayın Deniz02 Formalite evlilik budur böyle yapılır. Vardır. Devlette bunun Formalite olduğunu bulmaya çalışır :)
Almanya da eğer bir değişiklik yapmadı ise normal şartlarda beş senede bu izini veriyor. Ancak sizin eşinizinde Türk olması nedeniyle Özel bir göçmen kanununa tabii olabilirsiniz..
MERHABA.
Ben yurt dışında yaşıyorum.Hemşirelik ve bilgisayar programcılığı yapan genç bir bayanım. Daha önce Türkiye’de uzun süre kaldığım için Türkçem çok iyi. Türkiye’de oturum ve çalışma izni almak için başvuru yapmama rağmen sonuç alamadım. Oysa burada kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğim bir iş teklifi bile aldım.Oturum almak için anlaşmalı bir evlilik yapmayı düşünüyorum. Bu konuda fikir ve yardım almak amacı ile yazdım. SAĞLICAKLA KALIN.
Sayın hocam,bu tür formalite evliliklerde her ulus formalite evliliklerin önüne geçmek için bazı kurallar koyar.Pek tabiki ülkeden ülkeye farklılıklar gösterir.Örneğin; Türkiye Cumhuriyetinde bu süre 2003 yılına kadar yoktu.Ancak Sovyetler Birliğinin dağılması sonucu ülkemizde formalite evliliklerin sayısında patlama olunca en az 5 yıl evli kalmak,ikamet teskeresi ile emniyet ten oturum almak olarak yasayı değiştirdiler.2003 yılından önce ise nikahtan sonra hemen T.C vatandaşı olabiliyorlardı.Sanırım Almanya içinde aynı süre sözkonusu olabilir diye düşünüyorum.Ama kesin bilgi için ilerleyen günlerde bu forumda size daha net yanıt verebilirim.Saygılar.
[QUOTE=bibimaral;93112]MERHABA.
Ben yurt dışında yaşıyorum.Hemşirelik ve bilgisayar programcılığı yapan genç bir bayanım. Daha önce Türkiye’de uzun süre kaldığım için Türkçem çok iyi. Türkiye’de oturum ve çalışma izni almak için başvuru yapmama rağmen sonuç alamadım. Oysa burada kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğim bir iş teklifi bile aldım.Oturum almak için anlaşmalı bir evlilik yapmayı düşünüyorum. Bu konuda fikir ve yardım almak amacı ile yazdım. SAĞLICAKLA KALIN.[/QUOTE
[COLOR="silver"]- - - Updated - - -[/COLOR
- - - Updated - - -
slm ben murat türkiyede yaşıyorum 23 yaşındayım boyum 1.83 kilo 76 esmer biriyim msjınızı okudum sıze gereken yardımı yapabılecegımı düşünüyorum makul goruyorsanız iletişime gecelım