-
Boşanma ve velayet
iyi günler
size bazı sorularım olacak:1- daha önceden 20 ay süren bir boşanma davasında birleşilerek davadan vazgeçildi.ancak birleşmeden sonra eşim beni öldürmeye çalıştı ve hayati tehlikesi olan iki yerimden bıçakladı ve ardından ciddi bir ameliyat geçirdim.13 gün hastanede yattım.bir tane 3 yaşında kızım var annesinin yanında ve kızımın can güvenliğinden de endişe duyuyorum.mahkemeye boşanma davası açtım ve ilk duruşma yakın bir tarihte yapılacak.kızımın velayetini bu durumda bana verir mi.
vermesi için ne yapmam gerekir
kendisinin şizofreni olduğuna inanıyorum artık bunu nasıl ispatlayacağım
ilk duruşmada hakim beni boşarmı
-
Re: Boşanma ve velayet
Hayata kast, önemli bir boşanma sebebidir, ilk duruşmada boşanma hükmünün verilmesi, elinizdeki delillere, vakıalara ve buna bağlı olarak hakimin takdirine bağlıdır. Biz burada net birşey söyleyemeyiz ancak, sizi yaralayanın eşiniz olduğu ispat edilmişse boşanmanın gerçekleşeceğini düşünüyorum.
Velayet konusunda, eşinizin psikolojik rahatsızlığının olduğundan ve bunun çocuğunuz açısından olumsuz etkiler doğurayacağından şüphe ediyorsanız, mahkemeden eşinizin sağlık kontrolünden geçmesini ve raporun mahkemece değerlendirilmesini talep edebilirsiniz.
-
Re: Boşanma ve velayet
iyi günler:
ben 22 abim 24 yaşında.yıllar önce (1989) gibi anne ve baba boşanmışlar şimdiki babamız evlat edindirme davası açtı.ancak dava sonucu kütük yeni babamızın üzerine .sorun baba ismi eskisi gibi görünüyor bunun için ne yapabiliriz? çocuklar olarak biz eski babayı tümüyle (mirasını,soy ismini,kütüğünü...) istemiyoruz.Zaten 15 yılı aşkın kendisiyle maddi manevi hiçbir ilişkimiz yoktur.
Çıkacak olan yeni kimlikte baba adı hanesi yerinde şu an bizi evlat edinen ve 15yıldır maddi manevi her türlü ihtiyacımızı karşılayan ve annemizin eşi olan babamızın ismini görmek istiyorum.Yasal olarak hakklarım nelerdir?
Neseb'in reddi davası açabiliyormuyum.Ayrıca evlat edinme işleminden sonra şimdi ki babamın soyadını almam gerekmiyormuy du.Hala eski soy ismini ve eski baba hanesindeki ismi taşıyorum.
Saygılarımla...