Velayet ya da protokol değişikliği
Konu protokol değişikliği olunca konular benzerlik gösteriyor.
Benim arkadaşım 9 ay önce anlaşmalı olarak eşinden ayrılmış bir anne.Dokuz yaşındaki çocuklarının velayeti babanın şart koşması üzerine babaya bırakılmış. Nafaka talep edilmemiş. Muzdarip olduğumuz konu Dava günü mahkemede alınan kararlara ,kesin sonuç metninde ufak tefek eklemelerle şartlar sertleştirilmiş ve annenin kesin sonuca dikkat etmemesi sonucu itiraz müddeti geçmiş.(Aralarında avukat olmaması konusunda anlaşmalarına karşın baba avukatla davaya katılmış). O günlerde çocuk konusunda bir sorun yaşamayan anne ve baba şu an annenin yaşadığı yeni ilişkiden dolayı gerilmiş durumda.Baba çocuğu silah olarak kullanıp kaçırıyor ve tehdit ediyor.
protokol şöyle,
Annenin çocuğun okuluna yakın ikamet ettiğinden okula gittiği günlerde annede kalmasına,cuma günü okul çıkışından p.tesi okul başlangıç saatinekadar babada kalmasına ,
yaz tatilinde her ay'ın 2. haftası 1 gün anneyle görüşmesine
ayrı illerde ikamet ediliyorsa temmuz ay'ı içerisinde 15 gün annede kalmasına karar verilmiş
Baba şu an çocuğu kaçırıyor ve tehdit unsuru olarak kullanıyor
okulun yanında ev tutup çocuğu görtermemekle tehdit ediyor.
Velayet davası açmayı düşündük ama babanın herhangi bir kötü alışkanlığı yok, bu konuda başarılı olurmuyuz bilemiyorum.
En kötü ihtimalle protokol değişikliği davası açsak şartları yumuşatmaya çalışsak acaba uzun sürermi, bu gibi davalar ne kadar zamanda sonuçlanır? Anne şu an eli kolu bağlanmış mağdur durumda . Zaman bizim için çok önemli.Baba çocuğa bakmak uğruna çalışmıyor yada oraya buraya çocuğu bırakıyor, anne ise maddi durumu müsait çocuğuna layıkı ile bakabilecek durumda.Çocuk alıştığı yazlık evi ve arkadaşlarından uzak.Avukat dostlarımızdan bu konu hakkında ön bilgi rica ediyorum...İlginize şimdiden teşekkürler...
Cevap: Velayet ya da protokol değişikliği
Merhaba sayin yetkililer .ben ayni olaydan muzdaribim.konu ile ilgili bilgilendirme cok istiyorum.ben 15 yasinda kacirilarak evlendim.bu asamada gormemem gereken her turlu maddi ve manevi siddete maruz kaldim .hamile kaldim.aklim basima geldigi zaman 18yasina bastim ve kactim devlete sigindim .orda bile yanliz birakilmadim evladimi almak icin elinden geleni yaptilar dayak da yesem onunlaydim.cok cabaladm davalar icin ama tek basima bilgisizlikten yapamadim.en son mecbur olarak anlasmali zorla bnden cocugu vermemi pesimi brakacaklarini solediler ama cocugu gostereceklerini de solediler .resmi olarak bosanmam uzun surdu ama anlasmali kisadan btti iki sene olucak bir sene kadar cocugumu bnden mahrum ettiler sesini dahi duyamiyorum izini buldugumda gzli gorusuyorum suan 7yasina basti artik canma tak etti piskolojik baski ile telfonda bile anne seni gorururum ama babam beni dover kizar diyor agliyorum cok uzgunum .bu bir sene icinde ben evlendim ve mutlu bi evliligim var birde ogluma hamileyim.ama kizimi da istyorum artik bunun la ilgili sayin yetkililerden ne yapmam gerektigi hakkinda bilgi edinmek istyorum