Ev sahibim evden çıkmamı istemiyor.
15.07.2004 tarihinde 230 ytl karşılığı bir ev kiraladım. 1 yıl müddetle kira kontratı yaptık. 200$ Depozito verdim. ancak bu gün evsahibini arayıp 10 gün sonra evden çıkmak istediğimi söyledim kendiside 7. aya kadar oturmam gerektiğini kontrattın otomatik olarak yenilendiğini söyledi. ben evden sorunsuz olarak çıkmak istiyorum bu konuda nasıl hareket etmem lazım. evi boşaltınca tutanak falan tutmam gerekirmi.?
Re: Ev sahibim evden çıkmamı istemiyor.
MADDE 11 - Kiracı kira müddetinin bitmesinden en az on beş gün evvel mecuru tahliye edeceğini yazı ile bildirmediği takdire sözleşme aynı şartlarla bir yıl uzatılmış sayılır.
maddesi uyarınca mecuru tahliye edeceğinizi ev sahibinize bildirmek sureti ile, sözleşme süresinin bitiminde tahliye imkanınız vardır.
Süreden önce tahliye etmeniz halinde, sözleşme süresi sonuna kadarki kira bedellerinden sorumlu olursunuz. Ancak ev sahibinizin bu süre içerisinde mecuru bir başkasına kiralaması halinde, kiraladığı tarihten itibaren kira borcu sorumluluğunuz kalmaz.
Her halukarda evi ancak anahtarı ev sahibinize teslim etmek sureti ile tahliye edebilirsiniz. Anahtarın usule uygun teslim edilmemesi halinde, kiracılık sıfatınız devam eder.