Zabıt katipliği başvurusu
Merhabalar.Sitede araştırdım ancak pek rastgelemedim.19 Şubatta zabıt katipliği başvuruları başlıyor.Bir takım şartlar lazım ..Bu şartların hemen hepsini taşıyorum.Hatta 3 dakikada 90 kelimeyi aşıp 110-120 yazdığım da oluyor.Yalnız bir detay sorusu,okuduğunuz öğretim kurumundan bilgisayar dersi gördüğünüze daire belge istiyorlar.Memleketimin bir ucunda 10 yıl önce mezun olduğum okula fax geçtim.Onlar da bana yazılı-sayılı-tarihli bir fax gönderdiler.Şimdi merak ettiğim bu fax geçer mi?Yoksa benden evrakın aslı mı istenir ne istenir?Adliyeleri de aradım telefonla ama çelişkili cevaplar aldım.....:) Vakit te fazla kalmadı yani....
Saygılarımla...
Re: zabıt katipliği başvurusu
teşekkür ederim.Buldum cevabı.Evrakın orjinali olmadan olmuyormuş.
Re: zabıt katipliği başvurusu
cevabın bulunması 30dk!!
bence bu siteye sorulara cevap verilmiyor siyenlerin tekrar düşünmesi gerekiyor.
Re: Zabıt katipliği başvurusu
merhabalar...
zabıt katipliği sınavına başvurdum.3 dakikada 139 kelime yazdım.Kazanan yaklaşık 260 kişi arasında ilk 50 arasındaydım....Neyse mülakata gittik.Topu topu 30 kişi alınacak....Mülakatta bir komisyon önünde Atatürk'ün ilkelerini sordular.cevapladım.Sonra Türkiye Avrupa Birliği'ne girer mi diye sordular.Evet süreç biraz geç olur ama girer dedim. Komisyon başkanı çalışıyor musun dedi.Evet dedim.Maaşımı sordu.Söyledim.Ve kızım biz burda 550 YTL para vercez sen niye başvurdun dedi......Ben de aldığım eğitimle ve daha önce kamuda 7 buçuk yıllık tecrübemin olduğunu belirterek çalışmak istediğimi söyledim.amma da iş değiştirmişsin dedi sonra da tamam tamam dedi.
Şimdi gülüyorum gerçi keşke maaşımı söylemeseydim diye...Ama galiba biraz duygu sömürüsü yapıp acındırmak mı gerekiyordu.Ben nerde hata yaptığımı bir anlamadım...Acaba hatam Atatürk'ün ilkelerindeki sıralama mıdır ?Avrupa Birliğine geçiş kısmında daha hükümet bile kesin birşey diyemezken benim gireriz demem midir? 12 yıllık iş hayatımda 2.işimde çalışıyorum ve 7.5 yıllık işimin süresinin azlığı mıdır ?yoksa benim anlayamadığım bir önyargı mıdır ?Ya da burada yazmak istemediğim ama yine de yazmayı gerek gördüğüm ;benim önümdeki kız arkadaşın kotunu içerden tanıdıkları olan ve birbirlerine göz kırpan kişilerden kıyafet değiştirmesi gibi çeşitli dış etkiler midir???Ya da doğuya kayıtlı olan kütüğüm mü?
Konu İş Hukuku ile ilgili değil...
Sizi anlıyorum, haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz, ancak bu konuda ne dememizi bekliyorsunuz ?
"550 YTL. maaşla zabıt katipliği de yapılmazdı zaten" deyin ve üzülmeyin.
Selamlar,
Teşekkür ederim cevabınıza.Üzülmüyorum tabii ki .Sadece merak ettiğim bir gerçeği ,kendi bileğimin hakkıyla bir yere gelebileceğimi öğrenmek istemiştim.Öğrendim devlet kurumlarında bileğinin hakkı falan yok torpil var.3 gün boyunca etrafı seyrederek izlediklerim gördüklerim yetti.
Ayrıca özellikle üyesi olduğum hukuk sitesinde yazıyorum ki bağımsız yargı sistemimiz bile siyasallaşmış.Bir sonraki yıl başvuracak olan aday arkadaşların şimdiden torpilini ayarlaması şiddetle tavsiyemdir.Eğer torpiliniz yoksa boşa zaman ve emek harcamayın.
Saygılarımla
Sayuın Ecer
Elbet bileğinizin hakkıyla bir yerlere gelebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde, bilek güreşi şampiyonası düzenleyeceğiz. Oraya bekleriz.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Sayuın Ecer
Elbet bileğinizin hakkıyla bir yerlere gelebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde, bilek güreşi şampiyonası düzenleyeceğiz. Oraya bekleriz.
Av. Ragıp Atay Yönetici olduğunuzdan mı dır onuda pek anlamış değilim ama yazdığınız cevap çok çok alaycı olmuş yukarıda gayet açık net ve GERÇEK bir olaydan bahsedilmiş hatta Harun Gür beyefendi Deryacer hanimefendiye ufak bir teselli bağlamında yanıt vermiş ama onun altında sizin yazdığınız bilek güreşi şampiyonası falan filan çok saçma ... Bence bu şampiyonluğa siz katılın ... Şimdiden bol şanslar ...