-
Türkiye'de boşanma
Merhaba Ben 2003 Yilinda Esimlen Almanyada Bosandim.ama TÜrkiyede Bosanamadim.su An Eski Esimin 11 Ayda Oturumu Bitmis Ve Polis Onu Ariyomus.tÜrkiyede Ki Avukat Benden Ve Eski Esimden Sadece Bir Vekalet Istiyo Vekalet Geldikten Sonra TÜrkiyede Bosana Bilecegimi SÖylÜyor. Ama Eski Esim Bulunamiyor.3,5 Yildir Bir Iliskim Var Ve Evlenemiyoz.bulunsa Bile Benimlen Konsolosluga Gidecegini Sanmiyom.eski Esim Hayatinda Almanyada Oldugu SÜre Boyunca Hic Calismamis.evliligimiz Bir Bucuk Yil SÜrdÜ.ama Alman Mahkemesinde Iki Bucuk Yil SÜrdÜgÜnÜ SÖyledig Yoksa Onu TÜrkiyeye SÜrecektiler.su An Oturumu Olmadigi Icin Bulunduktan Sonra Onu TÜrkiyeye SÜrebilirlermi.gÖnderilirse Ben Nasil Bosancam.bana Bu Konudayardimci Olabilirmisiniz Artik Tekrardan Evlenmek Istiyom.
-
Re: Türkiye'de boşanma
lütfen avukat beyler hanimlar arkadaslar yardimci olun bana.ne zamandir kimse bisey yazmiyor lütfen
-
Re: Türkiye'de boşanma
merhaba Mehmet bey,Almanyada boşandığınız için bu kararın Türkiye'de tenfiz edilmesi( tanıtılması) gerekiyor.Meslektaşlarımızın dediği gibi boşandığınız eşinizi bulup ikinci bir avukat adına vekalet almanız halinde 1 hafta içinde bu dava biter ve Türkiye'de de boşanmanız tanıtılmış olur.Ancak eski eşinizi bulamamız halinde bu demek değildir ki yabancı mahkeme ilamını tanıtılmayacak.Vekalet vermeniz halinde burada tanıma davası açılabilir, eski eşinize tebligat yapılabilir.Bu hususta MÖHUK ta tebligata yarar çözümler var.Bunun gibi davalar çözüme ulaşır,duruma göre bitiş süresi değişir.Eşinizin açık adresi olmaması problem teşkil etmez.