Maaş düşürülmesi ve işe girerken verilen boş senetler
YilbaŞinda İnternet Üzerİnden BaŞvuru YaptiĞim Özel Bİr Şİrketle(..................................) İŞ GÖrÜŞmesİ Yaptim Ve 1200 Ytl MaaŞ+sİgorta Ve ÖĞle YemeĞİ KarŞiliĞinda AnlaŞtim Ve 6 Yildir ÇaliŞtiĞim Şİrketİmden İstİfa Ettİm Ve Ayrildim. Ve Yenİ İŞe 08.01.2007 Tarİhİnde İŞ BaŞi Yaptim.15 GÜn Sonra Benden Sİgorta GİrİŞİm İÇİn Bazi Evraklar İstedİler Ve Belİrsİz SÜrelİ İŞ SÖzleŞmesİ İmzaladim Ayrica 2 Adet BoŞ Senede İmza Attirildim.ay Sonunda ÇaliŞmiŞ OlduĞum Aya Aİt 930 Ytl MaaŞimi Aldim.ancak 15.02.2007 Tarİhİnde (bugÜn) Benİmle Bİrlİkte İŞe BaŞlamiŞ Olan Bİr ArkaŞima Ve AldiĞimiz Ücretİn YÜksek OlduĞu Ve Bu Sebeple Malİ Kisitlamaya Gİdeceklerİnİ Bİldİrerek İŞten ÇikartilacaĞimiz SÖzlÜ Olarak Bİze İletİltİ.yada 600 Ytl İle ÇaliŞmaya Devam EdebİleceĞİmİz SÖylendİ.Şuan MaĞdur Durumdayiz Ve HİÇ Bİr Hakkimizin OlmadiĞi SÖylenİyor.sİzce Ne Yapmaliyiz Ve Nereye BaŞvurmaliyiz Haklarimiz Nelerdİr.
Re: Maaş düşürülmesi ve işe girerken verilen boş senetler
bende aynı dertteyim yardım bekliyoruz
Sayın merkez;
Dertler birbirine benzer ama aynı olamaz. O nedenle siz de sorunuzu açıkça yazın bence...
forumlarda iş yerindeki koşulların değişmesi hali maaşın ödenmemesi hali ile ilgili olarak bol miktarda cevap vardır inceleyeniz lütfen
a-) Şirket zor durumda diye sözlü olarak maaşlarımız düşürülecek diye söyleniyor ve uzun süre zamda olamayacağı açıklanıyor. maaşlarımız şu andaki aldığımız net maaşın altına düşürüldüğü taktirde bu durumda tazminat hakkı doğarmı doğarsa hangi yollarla alabilirim bu konuda kanuni haklarımı öğrenmek istiyorum.
b-) Ayrıca maaşlarımız bankadan yatmakta ama yol,mesai ve yemek paralarımız elden(100 ün üzerinde personel var) , elde hazırlanan bilgisayar çıktısı kağıda imza ile alınıyor. bu da vergi kaçağına girermi bu konudada kanuni haklarımı öğrenmek istiyorum
işyerinde üçret düşürülmesi
Merhabalar,
2002 yılında işyerinde 10 yıllık kıdem tazminatlarımız ödenip ,maaşımızı yarıya indirerek tekrar aynı işe devam ettirdiler. etmediğimiz taktirde 13. madde gereği işten çıkarırız dediler. sendikalıyız biz de dışarda iş bulamayız diye çalışmak zorunda kaldık. geriye dönük ücret farklarını işverenden talep edbilirmiyiz?
Biraz daha bilgi vermek gerekirse;
Bu islemler sirasinda bizi 30 gun sureyle taseron firmada calisiyor gosterdiler.
Ama ayni isi yapmaya devam ettik. yani taseronda hic calismadik.
Girdi cikti islemleri sirasinda taseronda asil is yerimde yaptigim isin vasifli olmasina ragmen vasifsiz isci gibi 1 aylik bordro duzenlediler.
1 ay sonra (resmi olarak) tekrar eski isyerine geri aldilar, ama yari ucretle.
Gecis asamasinda calismamizda 1 gun bile bosluk olmadi. Ihbar tazminati almadik. Bu arada sendikadan istifa etmedik. Hatta sendika avukati da bizi kandirdi ve isveren tarafinda yer alarak bunun kanunlar cercevesinde bir uygulama oldugunu ve kabul etmemiz gerektigini soyledi.
Bu uygulamyi 300 (ucyuz) kisiye yirmiserli gruplar halinde 4 ay gibi bir surede yaptilar. Biz de bu gecen sure icerisinde (2002'den bu yana) herhangi bir yasal yola basvurmadik. Cunku sendika avukatina guvendik.
Su anki ucretimiz 3 sozlesme donemi gordugumuz halde 2002 senesindeki maasimiza bile yaklasmadi.
Yukaridaki bilgiler isiginda gecmis doneme ait ucret farkimizin faizleriyle birlikte geri odenmesi soz konusu mudur? Ne yapmamizi tavsiye edersiniz?
Yardim edebilirseniz sevinirim.
Tesekkurler.
Benim anlamadığım 2 adet boş kağıda imza atılmaz bu bir o adam üstü noldurup istediğini yazar sende uğraşırsın sonra ben böyle bişeye imza atmadım diye abi iş girerken ben şuna artık inanıyorum sözleşme yapmalısınız yani maaş ssk gibi bilgili iş vereninize imzalatmanız lazım ondan sonra bir hakkın doğar yanlışım varsa düzeltin
Merhabalar,
2002 yılında işyerinde 10 yıllık kıdem tazminatlarımız ödenip ,maaşımızı yarıya indirerek tekrar aynı işe devam ettirdiler. etmediğimiz taktirde 13. madde gereği işten çıkarırız dediler. sendikalıyız biz de dışarda iş bulamayız diye çalışmak zorunda kaldık. geriye dönük ücret farklarını işverenden talep edbilirmiyiz?
Biraz daha bilgi vermek gerekirse;
Bu islemler sirasinda bizi 30 gun sureyle taseron firmada calisiyor gosterdiler.
Ama ayni isi yapmaya devam ettik. yani taseronda hic calismadik.
Girdi cikti islemleri sirasinda taseronda asil is yerimde yaptigim isin vasifli olmasina ragmen vasifsiz isci gibi 1 aylik bordro duzenlediler.
1 ay sonra (resmi olarak) tekrar eski isyerine geri aldilar, ama yari ucretle.
Gecis asamasinda calismamizda 1 gun bile bosluk olmadi. Ihbar tazminati almadik. Bu arada sendikadan istifa etmedik. Hatta sendika avukati da bizi kandirdi ve isveren tarafinda yer alarak bunun kanunlar cercevesinde bir uygulama oldugunu ve kabul etmemiz gerektigini soyledi.
Bu uygulamyi 300 (ucyuz) kisiye yirmiserli gruplar halinde 4 ay gibi bir surede yaptilar. Biz de bu gecen sure icerisinde (2002'den bu yana) herhangi bir yasal yola basvurmadik. Cunku sendika avukatina guvendik.
Su anki ucretimiz 3 sozlesme donemi gordugumuz halde 2002 senesindeki maasimiza bile yaklasmadi.
Yukaridaki bilgiler isiginda gecmis doneme ait ucret farkimizin faizleriyle birlikte geri odenmesi soz konusu mudur? Ne yapmamizi tavsiye edersiniz?
Yardim edebilirseniz sevinirim.
Tesekkurler.
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.