-
İşten Çıkartılma
Sitenize bugün kaydoldum öncelikle herkese selam eder saygılarımı sunarım
Sorunum şöyle 8 yıl bir şirkette çalıştıktan sonra hiçbir neden yokken onbeşgün önce ben istemediğim halde izne çıkartıldım izin sonrası ise benimle artık çalışamayacaklarını yasal hakkım neyse ödeyeceklerini söylediler bu konuda yarın yanı 15 şubatta kendileriyle görüşmeye gideceğim benim merak ettiğim asgarı ücretten sıgorta primlerimiz ödeniyordu ama aylık 1900 ytl maaşla çalışıyordum bu ücreti aldığıma dair şirket sahibinin şirket antetli kağıdına yazılı ve imzalı eğrağı elimde var bu durumda 8 yıl sonunda nekadar tazminat hakkım var bilgilendiriseniz sevinirim.
Saygılarımla
-
Re: İşten Çıkartılma
Bu görüşmeyi yapmadan önce elinizdeki belgelerle birlikte bir avukat ile görüşün, hatalı bir işleme veya işverenin sizi hataya düşürmesine meydan vermeyin.
1900 liralık belge gerçek ise kıdem ve ihbar tazminatınızı bu miktar üzerinden talep edebileceğiniz gibi, ücretinizin az gösterildiği dolayısıyla eksik SSK primi yatırıldığı nedeniyle SSK'na da şikayette bulunabilirsiniz. Ama öncelikle bir avukat ile görüşün.
-
Öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ederim. Aslen yarınki görüşmeye gitmekteki amacım şirketin bana ödeyeceğini söyleyeceği rakamı öğrenmek. Sizin de belirtmiş olduğunuz gibi söylenecek rakamla birlikte bir avukata danışıp yasal haklarımı arama yoluna gideceğim. Herhangi bir belgeyi de imzalamayacağım.
Merak ettiğim diğer bir konuya da açıklık getirirseniz sevinirim. Esas teşkil etmemekle beraber tahmini tazminat tutarını belirtebilir misiniz? Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim. İlginizden dolayı tekrar teşekkür ederim..
-
Rakam veremem ama kural: 8 haftalık ücret tutarı kadar ihbar tazminatı, son aylığınız x kıdem süreniz (çalışılan yıl) = kıdem tazminatı.