3 yıllık bekleme sürecini başlatmadan beklemişim
Merhaba,
2001 yılında açtığım dava 2003 mayısta reddedildi.avukat tutmamıştım.ben , 3 yıllık bekleme süreci kendiliğinden başladığını düşündüğüm için kararı kesinleştirmemişim.aradan 3 yıl geçtikten sonra , ilk davada yapmış olduğum hata anlaşıldı.martta tekrar ertelenen davamız var.avukatım, kesin bir şey söylemiyor.benim merak ettiğim sadece, gerçekten hakim bu yapmış olduğum hatayı hiç görmeyecekmi.yani 6 yıldır süren bu davayı benim aleyhimemi sonuçlandıracak yine?hiçmi şansım yok?
Teşekkürler
Re: 3 yıllık bekleme sürecini başlatmadan beklemişim
Önceki açmış olduğunuz boşanma davasının red kararını kesinleştirmeniz gerekirdi.Bu konuda gerekli ayrıntıyı Avukatınızla görüşmenizi tavsiye ederim.
Sayın Mehmet51,
Yapmış olduğunuz hukuki hata olsa bile sonuçta siz eşinizle halen bir araya gelmemişsiniz. Yani aynı evi ve ortamı paylaşmıyorsunuz. Dolayısıyla bu evlilik birliğinin amacına ters bir durum. İlk davanızın reddedildiği günden beri bir araya gelmediğinizi bununda eşinizin kusurundan kaynaklandığını ispatlarsanız "evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması nedeni ile" boşanabilirsiniz. Eğer hiçbirşey yapamazsanız o takdirde anlaşmayla boşanma yoluna gidin.
ah keşke anlaşma yoluna gitse:(malesef , buna yanaşmıyor.sadece , bu konuda şansım olablirmi diye merak ettim.ama görülen o ki,türkiyede fazlasıyla usule uyuluyor..Pek bir esnek değil.ve göz görülür şekilde benim hatam olduğu bariz olsa da , bu hatam en az bir 4 yıl daha boşanamayacağımı gösteriyor.kendisinin beraber olduğu birisi var,ve malesef çocuklarım onunla olduğundan dolayı, çok yüksek meblalı cep telefon faturalarını bile halen ben ödemek zorunda kalıyorum....çetrefilli bi iş:(teşekkür ederim cevaplarınız için...
Sayın mehmet51,
Eşinizin birlikte yaşadığı başka biri varsa neden 4 yıl daha bekleyesiniz. Mevcut durumu ispatladığınız anda boşanabilirsiniz. Boşanma demek illaki eşlerin 3 yıl beklemek zorunda olduğu anlamına gelmiyor. Eşinizle bir araya gelmediğinizi zaten onun başka biriyle birlikte yaşamaya başladığını bu durumda artık onu kabul etmenin mümkün olmadığını söylerseniz hakim sizi zaten boşayacaktır. Bu durumda eşinizin başka biriyle yaşadığını ve bu nedenle nafaka ödemek istemediğinizi söylerseniz nafaka ve tazminattan bile kurtulursunuz.