İşyerime adres tespiti yazısı
Merhaba,
İşyerime gelen maaşa haciz konulması ile ilgili yazının altında ev adresinin de tespit edilerek icra müdürlüğüne bildirilmesi isteniyor.İki yıldır bu sorunlarla uğraşan biri olarak ilk defa böyle bir şey duyduğum için sormak istedim.
Acaba böyle bir uygulama var mıdır veya yasal dayanağı nedir acaba?
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim...
Re: İşyerime adres tespiti yazısı
Bu tür talepler alacaklı tarafından talep edilerek icra müdürlüğünden gelir ve tabiki yasaldır. Buradan anlaşıldığı gibi borcunuz dolayısıyle size tebligat yapılamamış ve işyeriniz tespit edilince de bu doğrultuda işlem yapmışlar. Ayrıca siz de 2 yıldır bu sorunlarla uğraştığınızı belirttiğinize göre neden olduğunu da biliyorsunuz demektir. Ben de benzer durumdayım. Henüz kesinti yapılmadı ama akşama sabaha bekliyorum bende. Sigortalı çalıştığınız sürece bu tür tespitlerin yapılması artık çok kolay. Ayrıca işyerinize maaş kesintisi dışında size bir ödeme emri geldi mi acaba bilemiyorum.
Re: İşyerime adres tespiti yazısı
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Fazla uzatmamak için olayın hepsini yazmadım. Tebligatı almıştım. Kamu kuruluşunda çalışıyorum. O yüzden böyle bir yazı beni zor duruma düşürdüğü için yasal dayanağını sormuştum. Neticede birisine kefil olduğum için iki yıldır başıma gelmeyen kalmadı (haciz hariç) ve artık herşey daha kötüye gidiyor. Halbuki her türlü bilgim ellerinde mevcut.Buna gerek yoktu en azından. Tabi orasıda alacaklının haklarını korumak zorunda.Neyse verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim...