İyi günler,benim reşit olmama 9 ay var.Şimdi eğer ehliyetsiz araba kullanmadan kefaletli 1 ay hapis cezası yesem bu sicilime geçermi?Geçerse ne zaman ve nasıl sildirebilirim?
Printable View
İyi günler,benim reşit olmama 9 ay var.Şimdi eğer ehliyetsiz araba kullanmadan kefaletli 1 ay hapis cezası yesem bu sicilime geçermi?Geçerse ne zaman ve nasıl sildirebilirim?
bir bilene sormak lazım evladım
Tam olarak sorununuzu anlayamadım.Fakat şunu söyleyebilirm size;çeşitli ceza mahkemelerine intikal edilmiş her türlü hadiseden ceza alınmış ise,yargıtay tarafından da bu ceza onaylanmış ise sabıka kaydınıza işler.Ayrıca yargıtayca onaylanmamış hiç bir ceza,kişinin sabıka kaydına işlemez.Sabıka kaydının silinme konusuna gelince,şu şekilde silinebilir;sabıka kaydınıza işlenmiş tarihten 5 yıl sonra,ilgili mercilere başvurmanız şartıyla silinebilir ama arşiv kaydınızdan ebediyete kadar silinmeyeceğini bilmenizi isterim.Saygılarımla..
ceza savcılar tarafından, mahkemeye sevk edilmeden verilmektedir. cezanın konusu ise 1 ay hafif hapis cezasıdır. buda paraya çevrilmektedir. ve bu para cezasıda adli siciline işlemektedir. parayı ödedikten sonra kaydı sildirebilirsin ama bu kayıt arşive alınır ve arşivden sildirmekte mümkün değildir...