-
Miras ile ilgili
Merhaba herkeze kolay gelsin.Babamın mal varlığı orta derecede ve 2 kardeşiz.Yanlız babamın ilk karısından başka bir kızı ve başka bir gayrimeçhul bayandan bir oğlu var.Şimdi babama bişey olduğu taktirde 2 biz,1annem ve 2 diğer çocuk,toplam 5 kişi mirasa girmiş oluyor.Tabi babam bu diğer 2 çocuğuyla hiç görüşmüyor (bizde sadece 1 kere gördük).Sorun ise şimdi benim kendime ait arabam ve bi miktar param var.Babamın başına bişey geldiği taktirde direk benim mal varlığım bile miras olarak diğer çocuklarla birlikte bölüncekmiş.Bu gerçekten doğrumudur.Ben evliyim peki karımın üstüne yapsam yine böyle bir durum sözkonusumudur?
-
Re: Miras ile ilgili.?
sayın hawk 25babanızın diğer kadınlardan olan çocukları kardeşiniz değil mi? Önce o konuda bir düşünün.
Babanızın ölümü durumunda, babanızın malları mirasçılara kalacaktır. Sizin mallarınız, sizin çocuklarınıza kalır.
Ancak, sözünü ettiğiniz malları size babanız aldıysa, tenkis ya da iptal davası açabilirler
-
Re: Miras ile ilgili
Çocuğunuz olduğu sürece has veya üvey kardeşleriniz mirasçınız olmaz.
Ama sahip olduğunuz malların bir kısmı babanız tarafından size alındıysa bundan dolayı iptal ve tenkis davasıyla hak iddia edebilirler.
Babanızın mirasında annenize 4/16 has veya üvey siz dört kardeşin herbirine 3/16 pay düşecek.
-
Re: Miras ile ilgili
öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.Sn. Ragıp Atay babanızın diğer kadınlarından olan çocukları kardeşiniz değilmi demişsiniz.ben o kardeşleri hayatımda 1 kere gördüm ben onları kardeşim olarak kabul etmiyorum.Ama tabiki miras'a giricekler bunlar doğal hakları.Peki bu iptal ve tenkis davası açtıkları taktirde benim üzerime olan malların kendime ait olduğunu ve babam tarafından alınmadığını söylediğim taktirde bunu nasıl ıspatlamam gerekicek.babamın illaki yardımı oldu ama ben çok çaba harcadım.gelipte hiç görmediğimiz insanların herşeye ortak olması sinir bozucu.