Boşanma davalarındaki durumlar.
Hukuki net yetkili ve üyelerine iyi günler dileği ile,boşanma davamla ilgili bir kaç hususu sizlerle paylaşmak istiyorum...
1-Eşimle karşılıklı boşanma isteği ile davalı ve davacı olarak boşanma davası açıldı.Mahkemeye şahitler listesine ben babamı yazdırırken,karşı tarafta babamı şahit yazdırmış.Bu durum mahkeme sürecinde sayın hakimler tarafından nasıl değerlendirilir?
2-7 ay süren evliliğimizde 100 km mesafede başka bir ilde kalan anne-babası şahit olarak yazdırmışlar.Fakat anne ve babası evlilik müddetince sadece 5-6 defa 2-3 saat süren ziyaretleri var.Bu durumu ifade ettiğimiz zaman,bu durum göz önünde bulundurulurmu ?
3- Mahkeme sonucunda,Nafaka kararı çıkarsa: Devlet memeuru olarak çalışıyorum.Başka bir gelirim yok.Bu durumda maaşımdan kesinti oranı varmıdır.?
Yüksek 1 rakam olursa o rakam kadar maaşımdan alabilirmi?
Verdiğiniz ve vereceğiniz cevaplar için teşekkür eder,iyi akşamlar dilerim.
Re: BoŞanma Davalarindakİ Durumlar.
Alıntı:
ferhatboztepe rumuzlu üyeden alıntı
1-Eşimle karşılıklı boşanma isteği ile davalı ve davacı olarak boşanma davası açıldı.Mahkemeye şahitler listesine ben babamı yazdırırken,karşı tarafta babamı şahit yazdırmış.Bu durum mahkeme sürecinde sayın hakimler tarafından nasıl değerlendirilir?
2-7 ay süren evliliğimizde 100 km mesafede başka bir ilde kalan anne-babası şahit olarak yazdırmışlar.Fakat anne ve babası evlilik müddetince sadece 5-6 defa 2-3 saat süren ziyaretleri var.Bu durumu ifade ettiğimiz zaman,bu durum göz önünde bulundurulurmu ?
3- Mahkeme sonucunda,Nafaka kararı çıkarsa: Devlet memeuru olarak çalışıyorum.Başka bir gelirim yok.Bu durumda maaşımdan kesinti oranı varmıdır.?
Yüksek 1 rakam olursa o rakam kadar maaşımdan alabilirmi?
1- Hakim tanıklarınızı dinleyecek ve takdir yetkisini kullanacaktır. Ama anlayamadığım eşiniz sizin babanızımı kendı bbabasını mı tanık olarak göstermiş?
2-Bu durumu ifade edin ancak ; eşinizin anne babasının ne anlatacakları onemlidir.
3-Nafaka kararı çıkması durumunda; siz kendiniz ödemelerinizi yaparsanız maaşınıza haciz konmasına gerek kalmaz.Ödememniz neticesınde eşiniz icra takibi yolunu secerse maaşınızın 1/4 ü haczedilir.
Re: Boşanma davalarındaki durumlar.
Avukat hanım cevabınız için çok teşekkür ederim.
Bu arada Kendi bababmı ben yazdırdığım gibi karşı tarafta yazdırmış.Çok ilginç bir durum.
Avukat hanım tekrar teşekkür eder,çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Re: Boşanma davalarındaki durumlar.
Eşiniz sizin babanızın da dinlenmesini istemiş demektir bu. Bunda bir sakınca yok özellikel boşanma davalarında çok karşılaşılan bir durumdur.
Babanız bildiklerini anlatacak nihayetinde onun yada sizin tanıgınız olması maddi gerçeği değiştirmez.