Boşanmanın iptali mümkün müdür?
Eşim "evlilik birliğinin temelden sarsılması" maddesine dayanarak tarafıma boşanma davası açmıştır.Çocuğumuz yoktur ve 2 yıllık evliyiz.Bugüne dek 2 duruşmamız oldu.Son duruşmamızda karşılıklı şahitlerimiz dinlenmiştir,ve kendi tarafının şahitlerinin beyanlarının asılsız olduğunu hakim bey duruşmada sorduğu sorularla ortaya çıkardı.Benim bir miktar tazminat ve tedbir nafakası talebim oldu.Ancak hakim bey mal edinme durumları,maaş miktarımız hakkında hiçbir araştırma yapılmasını istemedi.Benim istediğim bu davanın iptalidir aslında.Bu gidişata göre,hakimin bizi boşamayacağı yorumunu yapabilir miyiz?Tabi hakim beyin neye karar vereceğini şimdiden kestiremeyiz ama genel olarak fikir almak istiyorum.Herkese iyi çalışmalar..
Re: Boşanmanın iptali mümkün müdür?
Evet avukatım var,ancak ani bir rahatsızlık geçirdiği için görüşemiyoruz.
Hiç kimsenin fikri ya da;başından buna benzer olay geçen yok mu acaba ?
Ben avukat değilim ama boşanmak istemediğinizi söylerseniz zaten bu dava çok uzar haklıysanızda dava reddedilir.
Hakimin nasıl bir karar vereceğini bilmek için dosyanızın incelenmesi gerekir.
Bu davadan, davayı açan eş feragat edebilir. Boşanmak istemiyorsanız bunu avukatınıza iletiniz. Duruşma gününe kadar avukatınıza elbet ulaşırsınız. Hakim boşanmayı gerektiren bir durum görmezse, evliliğinizin temelden sarsılmış olduğu yönünde kanaat getirmezse boşanmaya karar vermez zaten.
Saygılarımla
Sayın btkm
davanın iptali mümkün değil. Dava açılmış ve bir şekilde görülecek ve kabulüne ya da reddine karar verilecek. Ancak davacı, davasını takip etmez ve siz de takip etmezseniz, dava düşer. Yenilenmediği takdirde açılmamış sayılmasına karar verilir.
Hakim, sizin söylediğiniz araştırmaların yapılması için daha duruşmaya çıkmadan karar vermiştir. Tensip zaptı dediğimiz, davanın kaydı sırasında o hususlarda karar verilir.
Hakimin kararını kendisi dahi yargılama sona ermeden bilemez.
Sn.Ragıp Bey,çok özür diliyorum.Ben "boşanmanın iptali" ifadesini yanlış kullanmışım.Asıl demek istediğim "boşanmanın reddi" idi.Sizin yazınızı okuduktan sonra yanlış kelime kullandığımı farkettim.
slm;
Feragt ederseniz o konuya ilişkin tekrar dava açamazsınız.Ancak
vazgeçmede tekrar aynı konuyla ilgili dava açabilirsiniz.
Davadan vazgeçme: dava konusu talebi sonra tekrar dava edebilecek biçimde vazgeçmedir. Bu talebiniz halinde eşinizinde vazgeçmeye rıza göstermesi gerekir.
Feragatta ise, davanın konusu olan talepten vazgeçmiş olacaksınız. Feragat ettikten sonra bir daha dava açılamaz, feragat mahkemeye ulaştığı anda hüküm doğurur. Eşinizin rızası aranmaz
Yani boşanmadan feragat mi vazgeçmeme istediğinizi bir dielkçeyle yada duruşma esnasında hakime iletin o isteğinizle bağlıdır.
Ancak eşiniz karşı dava acabilir.
Alıntı:
cilem666 rumuzlu üyeden alıntı
slm;
Feragt ederseniz o konuya ilişkin tekrar dava açamazsınız.Ancak
vazgeçmede tekrar aynı konuyla ilgili dava açabilirsiniz.
Davalı tarafın davadan feragat ve ya davadan vazgeçme gibi bir hakkı varmıdır? Ancak davayı kabul hakkı edebilir..
Saygılarımla...