Banka ile yapılan kefillik sözleşmesinde Kefil ile banka arasında yapılan sözleşmedeki imza sirküleri eksiği kefillik sözleşmesini ne derece etkiler . Şimdiden teşekkürler.
Printable View
Banka ile yapılan kefillik sözleşmesinde Kefil ile banka arasında yapılan sözleşmedeki imza sirküleri eksiği kefillik sözleşmesini ne derece etkiler . Şimdiden teşekkürler.
Hiç etkilemez, kefilin imza sirkülerinin bulunmaması onu sorumluluktan kurtarmaz.
Teşekkürler. Bir soru daha sormak istiyorum.Kefil olduğum şahıs aynı bankadan benim kefil olduğum krediden önce de benim haberimin olmadığı bir kredi almış ve banka bu önce alınan kredinin ödenmemesi durumunda benim kefil olduğum kredinin taksit ödeme günü gelmemiş olsa dahi muaaceliyet kespedeceğini ve kredinin tamamen kapatılması gerekeceğini belirtiyor. Önceki krediden haberim ve kefilliğim olmadığı halde banka böyle bir yola gidebilir mi yoksa kefil olduğum kredinin ilk taksidinin ödenme gününü beklemek zorunda mı?
Öyle şey olmaz. Siz sadece kefil olduğunuz krediden sorumlusunuz. Kefili olduğunuz kredi gününde ödendiği sürece sorun yok. Kefil olmadığınız kredinin geri ödenmemesi, kefil olduğunuz ve gününde ödenen krediden dolayı sizi sorumlu kılmaz.
Kefil olduğum şahıs kardeşimin kocası idi. İşletmesi battı. Kardeşimle boşanma aşamasındalar, mahkeme tarafından pek fena muamele nedeniyle 6 ay evden uzaklaştırma cezası aldı, biz de kavga ettik ve mahkemelik olduk. İşletme Kefil olduğum zaman alınan krediyi ödeyebilecek durumda idi. Şimdi değil. Borçlar kanunun 503 ncü maddesinden yararlanma imkanım olur mu?
İmzaladığınız kredi sözleşmesinde -kuvvetle muhtemeldir ki- bu hakkınızdan feragat etmişsinizdir. Önce imzaladığınız sözleşmedeki kefalet hükümlerine bir bakın...
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. İşyeri tapusu benim ve kardeşimin üzerine olan babadan miras bir arsa üzerine kurulu. Bankadan alınan krediyi karşılayacak bir fiyata alıcı ile aramızda yapılan bir mukavele karşığında satış için anlaştık ve asıl borşlu olan eniştenin de bu mukavelede tanık olarak imzası var, ancak şimdi, aramızda geçenler yüzünden "arsa sizin olsa da çiftlik benim , satışınıza izin vermem" diyor. Buradan elde edilecek para ile çiftliğin kredisi kapanacak ve çiftliği 8 aydır işletmediğinin de ispatlayabiliriz. Çiftliğin satışına engel olabilir mi?