-
İcra hakkında
ben 5 yıl önce bir şirkette calışmaya başladım çalıştıgım esnada eski işyerimden kalan borclarımdan dolayı sıkıştıgım esnada işyeri sahibi borclarıma ödeyebilecegini söyledi ve ödedi ben ozamanlar bir adet tanzim tarihi belli miktarı belli senet verdim ben borcumu 2004 yılında ödedim senedimi istedigimde yırttım dedi işe girişte ise boş bir senet aldılar benden ve diger arkadaşlardan yıl oldu 2007 ben işten kendim ayrıldım şimdi vermiş oldugum senedimi içraya varmişler benden haksız yere tekrar istiyorlar ögrendigim sadece yemine davaet varmış başkasını bilmiyorum ki actım yemin davasını başka bişey yapabiliyormuyum birde acık senedimi sadece imza benim miktar ve tarıh yok bana karşı tehdit olarak kullanıyorlar o senedimi teminat yazılması gerekiyormuş bene bunu bilmiyordum şimdi bu senedimi işi bıraktıgım firmadan nasıl almam gerekiyor noterden ihtar cektim sadece bir dava acabiliyormuyum
-
Re: İcra hakkında
Sayın Modi;
Hukukmuzda yemin davası adında bir dava türü yoktur. Yemin, bir kesin ispat vasıtasıdır. Bu bakımdan açmış olduğunuzu söylediğiniz davanın menfi tespit davası olduğunu ve bu davada borçlu olmadığınızı ileri sürdüğünüzü varsaymaktayım.
Elinizde, senet borcunu ödediğinize dair yazılı belge yok ise mahkeme tarafından eğer delillerinizde dayanmış iseniz davalıya ( alacaklıya ) yemin tekilf etme hakkınızın olduğu hatırlatılaca, teklif eder ve davalı yemin eder ise davanız reddedilecektir.
Bedelsiz kalan senedi tekrar tahsil etmek suç teşkil etmekte encak senedin bedelsiz kaldığı iddianızı HUMK ile öngörülmüş olan ispat vasıtaları ile ispatlamanız gerekmektedir.
Açık senet vermekle hata etmişsiniz, Rıazen senedi size iade etmelerini ummaktan başka yapılacak bir şey göremiyorum. Açığa senet veren sonuçlarına katlanmak zorundadır.
Saygılarımla