-
Eşimin vasiyeti
Kredi ile bir daire aldık. Krediyi ben çektiğim için tapu da benim üzerime oldu.
Herhangi bir mal rejiminde karar kılmadık ve mallar konusunda bir sözleşme imzalamadık.
Eşim, kendisinin ölümü halinde kredisini halen ödemekte olduğumuz ve benim üzerime tapu kaydı bulunan daire üzerindeki hakkını bir başkasına (kim olduğunu tahmin bile edemiyorum) bırakmak üzere vasiyet edeceğini söylüyor.
Kimsenin hakkını yemek, gaspetmek niyetinde değilim ama yine de nasıl bir evliliğin içinde olduğumu düşünmeye başladım.
Eşimin böyle bir hakkı var mı? Yani ölümü halinde evimizin yarısını kendi belirleyeceği bir başkasına miras bırakma hakkı var mı?
Vasiyet etmezse, bu daire üzerinde eşimin ailesinin alacağı miras var mı?
-
Re: Eşimin vasiyeti
Eğer aranızda edinilmiş mallara katılma rejimi varsa, eşiniz, eviniz üzerindeki hakkının, sizin,varsa çocukların,varsa diğer saklı paylı hısımların saklı paylarınız dışındaki kısmı üzerinde ölüme bağlı tasarruf yapabilir. Örneğin eğer çocuğunuz yoksa %50 hissenin yarısı sizin saklı payınızdır, diğer saklı paylı mirasçıların da saklı paylarından sonra kalan kısım üzerinde tasarruf yapabilecektir. Örneğin çocuğunuz yoksa ve kardeşiniz varsa evin 7/32 si için tasarruf yapabilir.
Biraz karışık bir konu ama umarım esasını anlatabilmişimdir.