İşten Çıkarıldım Tazminatım Hakkında
Arkdaşlar öncelikle merhabalar yeni bir üyeyim.Ben bir bilgisayar firmasında çalışmaktaydım ve 1 yıl 2 ay sonra işten çıkarıldım.Ocak 12 de cıkarıldım fakat her gidişimde 3 gün sonra 5 gün sorna şeklinde erteliyorlar.İşin daha acı yanı ise işten cıkarılmadan 1 ay önce maaşımızı ödemeyip bana 400$ lık arkadaşıma ise 1000$ lık senet imzalattılar yada maaşınızı alamazsınız dediler.Depolarda sorun varmış(?).Hemen ardındanda işten çıkarıldım.Bir nevi tuzağa düştüm.Sanırım seneti önüme sürüp tazminatımı vermiyecekler.Sizce neler yapabilir hakkımı nasıl arıyabilirim?
Re: İşten Çıkarıldım Tazminatım Hakkında
İmzaladığınız senetlerin bir borca karşılık olması gerekir veya teminat senedi niteliğindedirler. Depoda eksiklik varsa ve bu sizden kaynaklanıyorsa (işvereniniz ispatlayabiliyorsa) bu duruma karşı senedi işleme koyabilir. Aksi halde bir borca dayanmayan senet almak sözkonusu olacağından işvereniniz hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Bunun için öncelikle işvereninize Noter'den bir ihtarname göndererek, alacaklarınızı ödemesi ve tarafınızdan zorla aldığı senedi iade etmesi için bir süre vererek ihtarda bulunun. Aksi halde yasal yollara başvuracağınızı ve Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapacağınızı ihtarnamede belirtin. Alacaklarınız ödenmez ve senet iade edilmez ise belirtilen yollara başvurun. Bu konuyu başından itibaren bir avukat ile yürütmenizde sayısız yarar var.
Selamlar,
verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim bir sorumda şu olacak.Tazminat kaç günde ödenmeli yanı işverene nekadar süre tanımalıyım?
Makul bir süre , örneğin 7 gün...
Selamlar,