Başkasına ait kimlik bilgilerini kullanarak suç işleme
Merhabalar.Kimliğimi kaybettim,kimliğimi bulan şahıs bana ait kimlik ile suç işleyerek ağır ceza mahkemesinde yargılanıp 3 yıl 4 ay hapis cezası alıyor ve cezası infaz ediliyor.Bu olayı sabıka kaydı çıkarrtığımda farkederek iade-i muhakeme talebinde bulundum talebim kabul edilerek beraat ettim.Suçu benim işlemediğime, kimliğimin bir başkası tarafından kullanılıp,suç işleyerek ve ceza evi yattığı sabit görülerek lehimde beraat kararı verildi.Karardan 6 ay sonra sabıka kaydı çıkardığımda bahsettiğim olayla ilgili sabıka kaydı silinmişti.Ancak Şahıs cezaevine girip ceza evinin içinde yaralama olayına karışıyor bu yüzden
farklı bir mahkemeden (sulh ceza mahkemesi) sabıkalı olduğumu gördüm.Tekrar iade-i muhakeme talebinde bulunarak beraat ettim.Şahıs yine aynı şekilde ceza evindeyken cezaevinde cam kırıyor ve bu olay asliye ceza mahkemsine intikal ediyor.Şu anda asliye ceza mahkemesiyle ilgili dava devam etmekte.Bu süreçte,belirttiğim üzere Ağır ceza mahkemesi ve Sulh Ceza Mahkemesi'nin lehimde vermiş olduğu beraat kararlarını Asliye Ceza Mahkemesi'ne delil olarak sundum.Ancak deyim yerindeyse,mahkeme bu iki beraat kararını es geçip imza örneklerimi istedi.1-)Sonuç ne olur? 2-)Şayet ben bu mahkemedende beraat edersem Adalet Bakanlığın'a tazminat davası açma şansım olabilir mi? Çünkü maneviyatım alt üst oldu..İlginiz için teşekkür ederim..
Re: Başkasına ait kimlik bilgilerini kullanarak suç işleme
Bu konu ile ilgili yorum yapabilecek birileri olmalı?
iade-i mahkeme kararını kaç günde aldınız lütfen cevaplayabilirmisiniz.
İade i Muhakeme yolu ile beraat ettiniz ise içerdeki şahsın siz olmadığı kabul edilmiş olmuyormu? Hala sizin kimliğiniz ile nasıl yatabiliyor? Mahkeme bu şahıs o değildir dedi ama hala hemde hapiste sizin adınızla suç işlemye devam ediyor.
İnanın çok mantığa hukuka aykırı şeyler var sorunuzda.
Saygılarımla.