Daireme pencere açmama karşı çıkılabilir mi?
32 daireli bir siteden bir daire aldım. Deniz cephesinde tek pencere konmuş. Ben bu cepheye bir pencere daha açmak istiyorum.
Site yöneticisi ile görüştüm, sözlü olarak izin istedim. Kendisi de diğer yardımcılarına soracağını belirterek müsade istedi. İki gün sonra, sorduğunu ve dairenin bana ait olduğunu, benim bu cephede açacağım bir pencereye karışmayacaklarını, yani kısacası pencere açabileceğimi sözlü olarak beyan etti.
Ancak ben yine de tedirginim. 32 dairelik bir sitede birilerinin bu işe karşı çıkabileceğini düşünüyorum. Karşı çıkılması durumunda da site yönetiminin benim arkamda durmayacağını, belki de açtığım pencereyi kapattırmak isteyebileceklerini düşünüyorum.
Bu yüzden öncelikle bu konuda site yönetiminin ve diğer 31 daire sahibinin hak ve sorumluluklarını, açmayı düşündüğüm bu pencereyi bana kapattırma yetkisine sahip olup olmadıklarının hukuk ve yönetmelikler açısından değerlendirmeye çok ihtiyacım var.
Bu konuda beni bilgilendirir misiniz?
Re: Daireme pencere açmama karşı çıkılabilir mi?
imar mevzuatına binanın projelerine aykırı yapılaşma yapamazsınız
Sayın Tayfun Eyilik, cevabınız için tşk ederim. İki sorum daha olacak.
Teknik olarak anlamını bilmediğim için soruyorum, pencere açmam, imar projelerine aykırı bir yapılaşma mıdır?...
Pencere açmak imar projelerine aykırı bir yapılaşma ise, Balkonları pvc ile kapatmak imar projelerine aykırı bir yapılaşma mıdır?
projede yoksa açamazsınız
Balkonumu pvc pencere ile kapatabilir miyim?
Balkonumu kapatmak da aynı statüde midir?
İşin aslına bakarsanız bırakın balkonların PVC ile kaplanmasını, panjur yaptırmak hatta balkon demirlerinin arasını farklı renkte kumaşla örtmenin bile binanın dış yapısını değiştirdiği iddia edilebilir.
Ama fiili olarak herkes sormadan değiştiriyor.
Biz de banyo penceresini içeride düzgün fayans döşeyebilmek için küçültmüştük. 3 kat üstteki komşu apartman dış görünüşünü bozduğu için durumdan şikayet etti. (Balkonundan bizim banyonun penceresini görmek için epey çaba göstermesi gerekiyor.)
Problem çıkmaması için eski pencere boyutlarında bir PVC panjurla kapattık. Bu durumdan ikna oldu. Zira şikayetçi komşu dahil apartmanın 2/3'ünde balkon kapatılmış, panjurlar var.
Balkon kapatılıp arkasından da içeriye pencere açılsa kimse fark etmez.
Ama yine de bunlar karışık işler. Çok mantıklı değil. Oldu bittiye getiren birşeyler yapıyor, ama her zaman geriye alınma riski de var.
Dış cephe haricinde istediğinizi yapabilirsiniz...
Ancak denizi gören yerde olanak varsa çok kolay bir şekilde izin alarak yapabilirsiniz bu durumda sorunda çıkmaz.. İlgili belediyenin fen işlerine müracaat ediniz...