-
Araç Kredisi
Merhabalar,benim bir sorum olacaktı,cevaplarsanız çok mutlu olurum...
Arkadaşımın 65.000 YTL'lik aracının 46.000 YTL'lik araç kredisine kefil oldum.Bu sçzleşmeyi imzalarken alttaki nüshaya genel kredi tahattüt kredisi imzalatmışlar.Bu arkadaşın araç kredisini kapatmıştır.10-15 sene önce almış olduğu ticari krediden beni sorumlu kılmaktadırlar ve icraya vermişler. Ne yapabilirim. Yardımınızı bekiyorum. Yalnız çok acil. e-mail adresime gönderirseniz sevinirim.İyi çalışmalar.
-
Re: Araç Kredisi
Sevgili arkadaşlar neden bu arkadaşımızın sorusuna cevap vermediniz ? Konuyla ilgili bir bilgim olsa seve seve yanıtlardım . Anlamadığım şey arkadaşımızın sorunuyla ilgili kimse bir şey bilmiyor mu ? Nasıl oluyor da böyle kaliteli ve düzeyli bir forum ortamında kimse yardımcı olamaz bu durum anlaşılır gelmedi bana . Arkadaşımız mı yanlış bir soru sordu . Saygılarımla .
-
Evet, soruda anlaşılamayan bir şey var, o yüzden cevaplanmamış sanırım. Araç kredisine kefil olmuş, kredi borcu kefil olunan şahıs tarafından kapatılmış, fakat "ticari kredi"ye kefaletten sorumlu tutulmuş. Normal olmayan birşey yok mu sizce de Sayın Ender?
-
Sayın Başak Şahin , cevapladığınız için sağolun , belki arkadaş yanlış veya karmaşık bir soru sormuş olabilir ama hiç olmazsa bu konuda ek bir bilgi istenebilinir . Sizlerin sorulara vermiş olduğunuz cevaplardan emin olun çok yararlanıyoruz .
Arkadaşın sorusuyla ilgili ilgimi çeken bir şey , nasıl oluyor da 10-15 sene önceki bir ticari krediden sorumlu tutulabiliyor , zaman aşımı veya konuyla ilgili bir yasa yokmudur . Örneğin senetler için zaman aşım süresi ne kadardır ? Sanırım çekler için farklı .
Dediğim gibi sizlerin cevapları veya sorduğunuz sorular bizler gibi konunun yabancısı olanlar için çok önemli . Tekrar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.