Bir köpeğe çarpıp kaçan kişi hakkında ne yapılabilir?
Merhaba,
Gözümüzün önünde yavru bir köpeğe çarparak yaralayan,hiç değilse yardım edin veterinere götürelim talebimizi bile reddeden ve giden kişinin evini biliyoruz.Şu an köpek acılar içinde ve yarın ameliyat olacak.Bu konuda ne yapabiliriz?Bu kişinin yaptığının cezasını nasıl verebiliriz?İstediğimiz sadece onu kaza geçirdiğinde veterinere yetiştirmemize yardım etmesiydi.Bunu bile yapmadan umursamadan gitti ve evi yan sokakta.O günden beri ilgilenmiyor bile.Mahallenin çocukları da acı içinde.Ne olur yol göstermenizi rica ediyorum.
Re: Bir köpeğe çarpıp kaçan kişi hakkında ne yapılabilir?
Sayın Alina;
Hayvanları Koruma Kanunu'nun 21. maddesine göre "Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır." hükmünü ihtiva etmektedir.
Aynı kanunun 28. maddesine göre 21. madde hükmünü ihlal edenlere 250,00-YTL. idari para cezası uygulanması gerekmektedir.
Cezayı tatbik etmesi gereken ise 17. maddeye göre illerde valilik, ilçelerde kaymakamlık makamıdır.
İlgili makama müracaat ederek olayı ihbar etmelisiniz.
Saygılarımla
Çok teşekkür ederim cevabınız için ve beni yönlendirdiğiniz için.İyi Çalışmalar!
Güzel bir konu bu gibi konularda toplum olarak duyarsızız ama duyarlı olmak lazım onun için gerekli yere müracatınızı yapın paylaşım için çok sağol emeğinize sağlık.
Cevap: Bir köpeğe çarpıp kaçan kişi hakkında ne yapılabilir?
hayvana çarpıp kaçan kişinin o olduğunu nasıl ispat edicez? bunun için belediyeye şikayet dilekçesi mi yazmamız gerekiyor?