Re: boşanmak istiyorum ama..
eşim beni döverken video ya kayıt yapsam daha sonra bunu mahkemede kullansam olurmu
Ailenin korunması hakkında kanun uyarınca eşinizin size uyguladığı şiddetten sonra bir hastaneye başvurmanız rapor almanız ile birlikte bulunduğunuz yer savcılığına şikayette bulunun aynı zamanda da aile mahkemesinden koruma tedbiri için başvuruda bulunun. Tüm bunlar için size bir avukata başvurmanız halinde avukatınız profesyonel olarak yol gösterecek ve de yardımcı olacaktır. Eşinizin size şiddet uygularken çekeceğinğiz kamera görüntüleri özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesidir. Mahkemede kesin delil oluşturmaz ancak mahkemenin kanaatini etkileyebilir. Her halukarda bir avukata başvurarak profesyonel yardım almanızda fayda görüyorum.
Öncelikle teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için fakat olayı daha iyi anlamanızı istiyorum burası köy yeri ben şimdi direk avukata gidip eşimi dava etsem eve gelemem eşim beni öldürür size belkiinandırı gelmeyebilir ama öyle benim boşanmam için buralardan uzak olmam gerekiyor yani başka bi yerde olmalıyım eşim bana ulaşamasın annemin yanına gitsem annemlerede zarar verir ben ne ailemin nede kendimin zarar görmesini istemiyorum ben baska bişehire gitsem boşanma davası acabilirmiyim ayrıca eşim benim her işime karışır özelime yani ne gibi şeyler oluyor bu özel demekle neyikasdediyorsunuz mesela çünkü bunlarıda kullanabileyim
Eğer Savcılığa ve Mahkemeye başvurduğunuz takdirde savcılık ve de Mahkeme sizin eşinizden korunmanız için önlemler alacaktır. Başka bir yere gitseniz de eşiniz aleyhine boşanma davası açabilirsiniz. Yineliyorum bir avukata başvurun.
ben başka bir şehire akrabalarımın yanına gitmeye karar verdim eşim benden boşanmak istemiyor ben ona dava burdan açmayı düşünüyorum boşanmam için ne gibidelil lazım
Re: Boşanmak istiyorum ama...
Ebru hanım,
Bir şey sormak istiyorum. Bulunduğunuz köyde jandarma karakolu var mı?
En yakın ilçe (adliyesi olan ilçe) ne kadar mesafede?
Şiddete maruz kaldığınızda bunlara aynı gün veya sonraki gün ulaşma imkanınız var mı?
Bulunduğunuz köyde sağlık ocağı-doktor var mı?
Re: Boşanmak istiyorum ama...
saglık ocagı yok jandarma karakolu var ama